Podgorica

Nakon pet godina rasvijetljeno ubistvo dvojice Srba u Crnoj Gori

  • Izvor: vijesti.me
  • 15.10.2024. 12:58

Crnogorska policija rasvijetlila je smrt dvojice državljana Srbije, koji su nestali 2019. godine kada su se iz Srbije uputili u Crnu Goru, i koji se dovode u vezu sa kriminalnim klanovima, te podnijela krivične prijave protiv četvorice osumnjičenih.

Pripadnici škaljarskog klana tokom 2019. godine su u kući jednog od njih, osumnjičenog Milana Brajovića, u danilovgradskom naselju Jelenak, ubili dvojicu državljana Srbije, Filipa M. i Vukašina G, a njihova tijela potom sakrili.

Za to krivično djelo, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) je podnijelo krivičnu prijavu protiv pripadnika barske ćelije škaljarskog klana - Stefana Đukića Mandića, Milana Brajovića, zvanog Fitilj, Еmila Tuzovića i Gorana Milašinovića zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu, a Brajović i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ruskinja u Srbiji traži muža: ''Imala sam više od 100 partnera''

Ruskinja u Srbiji traži muža: ''Imala sam više od 100 partnera''

Iz SDT je pojašnjeno da je predmet krivične prijave djelovanje kriminalne organizacije koju su organizovali sada pokojni Mile Radulović i Alan Kožar, u drugoj polovini 2019. godine, u Crnoj Gori, čiji su pripadnici postali osumnjičeni, pokojni Damir Hodžić i druga nepoznata lica, "sa tačno određenim ulogama i zadacima, u cilju vršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo, pa tako i ubistvo oštećenih F.M. i V.G, državljana Srbije, pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, iz bezobzirne osvete, zbog ubistva Z.N., pripadnika svoje kriminalne organizacije, i na svirep način, u selu J, opština D, u kući osumnjičenog M.B., u junu 2019. godine, uz skrivanje njihovih posmrtnih ostataka i uklanjanje tragova krivičnog djela".

Predmet krivične prijave je i nedozvoljeno nabavljanje i držanje veće količine automatskog vojnog i drugog vatrenog oružja od strane osumnjičenog M.B, u D, u periodu od decembra 2019. do januara 2020. godine, i to najmanje tri automatska pištolja, dva ručna bacača - raketa, mine se rasprskavajućim usmjerenim dejstvom, tri prigušivača, devet pištolja i jedan revolver, kako bi ga stavio na raspolaganje kriminalnoj organizaciji čiji je pripadnik, radi izvršenja ciljeva zbog kojih je organizovana.

Bočica puna novičoka ostavljena u parku - mogla ubiti hiljade ljudi

Bočica puna novičoka ostavljena u parku - mogla ubiti hiljade ljudi

Osumnjičeni M.B. i G.M, koji se nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, su saslušani od strane specijalnog tužioca, dok su osumnjičeni Е.T. i S.Đ.M, nedostižni državnim organima, jer su lišeni slobode u inostranstvu, zbog drugog krivičnog djela i za njima je raspisana potjernica.

Inače, Stefan Đukić Mandić i Еmil Tuzović terete se da su u maj 2020. godine u Kijevu pokušali da ubiju Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.