Divna Vukić

Nastavnica fizičkog iz ''Ribnikara'' ispričala kako je izgledao susret sa dječakom ubicom

  • Izvor: Blic
  • 18.10.2024. 13:03

Na današnjem ročištu, po tužbi koju je podnijela porodica ubijene Adrijane Dukić protiv Kecmanovića, Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i Republike Srbije, svjedočila je nastavnica fizičkog Divna Vukić koja je rekla da nije predavala VII-2 i da je poznavala nastradalu Adrianu Dukić, ali ne i dječaka ubicu.

Prepričala je šta se dogodilo tog 3. maja kada je izvršen masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar“. 

„Imala sam prvi čas i na vratima sam vidjela dežurne učenice kojima je to bilo prvo dežurstvo. Jedna mi je prišla, zagrlila me i rekla: 'Pogledajte kako sam lijepa, još sam i dežurna'.

Zagrlila sam i drugu učenicu koja je bila povučenija. Nakon toga smo izašli napolje, zato što su bili povoljni vremenski uslovi da tamo držimo čas fizičkog odjeljenju VII-4. Sofija nije bila raspoložena na času, pa sam je zagrlila“, ispričala je Divna Vukić.

Dječak iz ''Ribnikara'' otkrio zbog čega je počinio masakr

Dječak iz ''Ribnikara'' otkrio zbog čega je počinio masakr

Ona je dodala kako joj je jedna djevojčica saopštila da je videla radnika obezbjeđenja (Dragana Vlahovića – prim. aut.) kako pada. 

„Na kraju časa smo krenuli u svlačionice, ali su se dvije učenice zadržale u toaletu. U jednom trenutku se začuo zvuk u hodniku za koji sam mislila da su petarde. Onda mi je jedna djevojčica prišla i rekla: 'Nastavnice, ovo je ozbiljno, vidjela sam obezbjeđenje kako pada!'. Gore su se čuli pucnji i dalje, pošto je sala bila na nivou ispod hodnika“, rekla je.

Nastavnica je ispričala kako je izgledao susret sa dječakom ubicom.

Detalji svjedočenja ubice iz Ribnikara: Otac mu govorio da je psihopata

Detalji svjedočenja ubice iz Ribnikara: Otac mu govorio da je psihopata

„Rekla sam djeci da isključe zvono na mobilnim telefonima i da roditeljima pošalju poruku da su dobro. Onda su se zaključali. U školi je bio muk dok su trajali pucnji. U par navrata su se začuli krici. Otišla sam da vidim šta je sa dvije učenice i u hodniku sam vidjela Dragana kako leži. Jedna dežurna učenica me gleda sa rupom na čelu otvorenih očiju, druga je ispod stola. Naoružano lice mi je reklo: 'Lezi dole'. Nisam znala da li je to terorista i koliko ih je. Priljubila sam se uza zid i vratila u salu“, prisjetila se užasnih scena nastavnica Vukić.

Tokom njenog svjedočenja u sudnici je vladao apsolutni muk, piše Blic.

Vukić je, takođe, rekla da je zajedno sa učenicima u nekom trenutku izašla na ulicu. 

„Kada smo otključali ta vrata, oko 'Ribnikara' su ostali samo roditelji djece koja su ranjena ili ubijena“, ispričala je Divna Vukić na današnjem ročištu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еnergo klub

    Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Еnergo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.