Optužnica

Novi detalji o slučaju Danke Ilić: On je otišao do napuštene kuće, tu je sakrio tijelo

  • Izvor: SRNA
  • 25.09.2024. 10:31

Optužnica za ubistvo Danke Ilić (2) otkrila je i do sada nepoznate detalje - kako su se optuženi za smrt djevojčice riješili njenog tijela i ko im je pomogao u tome. Kao glavni osumnjičeni za sakrivanje tijela djevojčice koje do danas nije nađeno jeste Radoslav Dragijević, otac Dejana Dragijevića koji se takođe nalazi na optužnici i to za pomaganje nakon krivičnog djela i neprijavljivanje krivičnog djela. Radoslav je optužnicu dočekao na slobodi gdje se nalazi nakon što je poslije mjesec dana provedenih u pritvoru pušten.

U optužnici za ubistvo Danke Ilić navodi se da je Radoslav Dragijević znao da je Srđan Janković sa njegovim sinom Dejanom ubio djevojčicu. Prema dokumentu tužilaštva navodi se da je Dejan Dragijević 28. marta - 2 dana pošto je Danka nestala sa deponije gdje je ostavio njeno tijelo 26. marta uzeo tijelo i dovezao ga u dvorište porodične kuće u selu Zlot.

Misteriozni pucač sije strah: Pogodio baku usred bijela dana, niko ne zna odakle puca!

Misteriozni pucač sije strah: Pogodio baku usred bijela dana, niko ne zna odakle puca!

Tamo je, navodi se u optužnici saopštio ocu Radoslavu i sada pokojnom bratu Daliboru da je ubio Danku i da su njeno tijelo bacili na deponiju.

Tijelo Danke Ilić odnijeli u napuštenu kuću

Tada su, kako se sumnja, Dejan i njegov brat Dalibor prevezli tijelo djevojčice u napuštenu kuću na novom zlotskom putu.

Kako stoji u optužnici, sumnja se da je neutvrđenog dana od 4. do 6. aprila prikrivanjem tragova krivičnog djela Radoslav Dragijević pružio pomoć u zločinu tako što je kada su Dejan Dragijević i Srđan Janković uhapšeni, a potom priveden i Dalibor Dragijević, premjestio tijelo djevojčice.

Sudar policije i autobusa

Sudar policije i autobusa

"On je otišao do navedene napuštene kuće na novom zlotskom putu odakle je uzeo tijelo Danke Ilić i sakrio ga na nepoznatom mjestu kako ga policija ne bi pronašla", navodi se u optužnici.

Novi detalji ubistva Danke Ilić

Optužnica za ubistvo Danke Ilić (2),otkriva nove detalje gnusnog zločina, ali i kako su se okrivljeni za ubistvo male Danke riješili tijela.

U optužnici se navodi da je Danka Ilić ubijena 26. marta oko 13.53 sati u Banjskom polju.

Bio zvijer Real Madrida, pa propao za tri godine: Ima 31 godinu i već se povlači

Bio zvijer Real Madrida, pa propao za tri godine: Ima 31 godinu i već se povlači

"Oni su u povratku sa radnog zadatka, dok su se kretali službenim vozilom kojim je upravljao Srđan Janković, a Dejan Dragijević bio na mjestu suvozača udarili djevojčicu Danku Ilić usljed čega je ona pala sa desne strane vozila, naspram zadnjeg desnog točka, što je uočio Dragijević i o tome obavijestio Jankovića", navodi se u optužnici.

Kako je dalje utvrđeno, oni su se tada dogovorili da uklone tijelo djevojčice, ali i da ukoliko je živa je ubiju i tijelo sakriju kako ne bi bili otkriveni i krivično gonjeni zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

Da li je ponizio svoj klub? Uzeo dres od Еmbapea pa se više nije vratio na teren!

Da li je ponizio svoj klub? Uzeo dres od Еmbapea pa se više nije vratio na teren!

"Dragijević je izašao iz vozila i podigao Danku sa zemlje, stavio u zadnji dio vozila. Kada je uočio da Danka daje znakove života on ju je ugušio rukama. Kada je Danka preminula vratio se na mjesto suvozača u vozilu u kome je Janković sve vrijeme sa mjesta vozača pratio šta radi Dejan Dragijević i osmatrao da neko ne naiđe kako bi u tome upozorio Dragijevića te i čekao da Dragijević liši života Danku i vrati se u vozilo", utvrdilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Potom su se odvezli i vozilo ostavili na svom radnom mjestu u Vodovod Bor.

Molitva ovom svecu donosi zdravlje i napredak: Danas slavimo Svetog sveštenomučenika Avtonoma

Molitva ovom svecu donosi zdravlje i napredak: Danas slavimo Svetog sveštenomučenika Avtonoma

Optužnica se zasniva na svjedocima koji su posvjedočili da su okrivljeni bili na licu mjesta gde je djevojčica nestala i nastradala, ali i snimcima sa nadzornih kamera koji su ukazali da su oni bili u vrijeme djevojčicinog nestanka na mjestu gdje je ona posljednji put viđena.

"Takođe, GPS na službenom vozilu koji su vozili taj dan je potvrdio da su bili na licu mjesta u vrijeme nestanka Danke, a to je potvrdio i snimak sa nadzorne kamere. Takođe, njihov iskaz koji su dali u tužilaštvu, a koji su kasnije povukli je uzet u obzir jer je dat uz prisustvo njihovih branilaca i on je vjerodostojan", kaže izvor.

Optužnica i protiv oca jednog od osumnjičenih

Optužnica je podignuta i protiv okrivljenog Radoslava Dragijevića, oca Dejana Dragijevića zbog neprijavljivanja krivičnog djela i pružanje pomoći počiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Prva izjava majke Danke Ilić

Majka Danke Ilić oglasila se nakon podizanja optužnice protiv osumnjičenih.

Banjalučani oprez! Žena hoda nasred ceste i viče na prolaznike, oglušila se na upozorenja vozača

Banjalučani oprez! Žena hoda nasred ceste i viče na prolaznike, oglušila se na upozorenja vozača

"Vjerujem da su tužilaštvo i policija radili svoj posao kako treba i da optužnicu nisu podigli bez dokaza. Znamo šta smo sve davali na vještačenje, šta su uzimali od ove dvojice da se vještači. Svi su zaboravili da su njih dvojica kada se pojavio snimak iz Beča, rekli su: "Brate, izvukli smo se." Ali uprkos istrazi protiv njih, njihovoj izjavi, priznanjima, svi i dalje krive mene, njenu majku", kazala je ona.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 12:30 Serija: Red Rok (12+) (R)

    ' 'Serija: Red Rok (12+) (R)

  • 12:55 Naša Srpska (R)

    ''Naša Srpska (R)

  • 13:20 Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.