Tuča

Novi incident u Mostaru: Nekoliko osoba s fantomkama razlupali automobil i pretukli mladića

  • Izvor: Agencije
  • 27.08.2024. 10:39

U Mostaru je u toku protekle noći došlo do novog incidenta u kojem je učestvovalo nekoliko osoba i o čemu je upoznat Odjel kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju MUP-a HNK-a, u noći između 26. i 27. avgusta u 00:35 sati PU Mostar je obavijestilo više građana da je u Ulici Maršala Tita, tačnije u blizini pekare "Lučki most" u toku masovna tuča.

Odmah su na mjesto tuče izašli pripadnici policije te utvrdili da su se osobe H. P. (19) i Е. G. (20) oboje iz Mostara, nalazili u neposrednoj blizini pekare "Lučki most" pored vozila kojim je upravljao H. P. kada su ih napale nepoznate osobe.

Mještani Baćevića i dalje u strahu

Mještani Baćevića i dalje u strahu

"U tom trenutku pored njih prolaze dva crna vozila - džipovi, nepoznatih registarskih oznaka. Vozila su ubrzo stala, a iz njih je izašlo više nepoznatih muških osoba u crnom i s fantomkama na glavama te drvenim palicama, kojim su nanijeli štetu na vozilu kojim je upravljao H. P. dok su navedene osobe više puta šakama i nogama fizički napali Е. G.", naveli su iz MUP-a HNK-a.

O svemu je upoznat Odjel kriminalističke policije te su preduzete sve potrebne mjere i radnje.

Podsjetimo, prije nekoliko dana su na igralištu u naselju Baćevići napadnuta srpska djeca, a osim toga, igralište je izlijepio uvredljivim porukama i simbolima.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: