Materijalna šteta 83 hiljade KM

Osumnjičeni za kompjutersku prevaru putem SMS-a

  • 21.02.2019. 12:23

Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Doboj lišili su slobode lica S.P. i B.Š. na području Modriče zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo "Kompjuterska prevara", navodi se u saopštenju MUP-a RS.

"Po naredbi Osnovnog suda u Modriči izvršeni su pretresi lokacija koje koriste privedena lica i tom prilikom su pronađena i oduzeta sredstva izvršenja krivičnog djela i to: 12 mobilnih telefona, veći broj nosača sim kartica i sim kartica operatera MTEL, HALO i MTS i drugi predmeti koji potiču od izvršenja krivičnog djela. 

Lica S.P. i B.Š. se sumnjiče da su krivično djelo izvršili na način što su od marta mjeseca 2016. godine do dana lišenja slobode korištenjem oko 300 telefonskih brojeva i više lažnih profila kreiranih na društvenoj mreži Fejsbuk slanjem SMS poruka i poruka putem mesindžera, lažno se predstavljajući kao lica poznata oštećenim od istih tražili uplatu dopuna na SIM kartice u iznosima od 2 do 50 KM. Osumnjičeni su uplaćene iznose koristili kako bi izvršili uplate za online klađenje na sportskoj kladionici", navodi se u saopštenju.

Kako ATV nezvanično saznaje, riječ je o Benjaminu Šabiću i  Siniši Pejiću.

Šabić je, prema saznanjima ATV-a, od ranije poznat policiji po nasilničkom ponašanju, dok Pejić ima od ranije prijavu za ucjenu i prevaru.                                                                     

Ovim krivičnim djelom pričinjena je materijalna šteta u do sada utvrđenom iznosu od oko 83 hiljade KM.

Tagovi:
  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.