Situacija eskalirala

Otac (67) nožem izbo sina (43) nakon svađe

  • 03.07.2024. 19:36

Šezdesetsedmogodišnji B. K. iz Novog Sada se sumnjiči da je u ponedjeljak oko 19 časova na Klisi hladnim oružjem nanio povrede sinu A. K. (43).

Osumnjičenom B. K. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo pokušaj teškog ubistva člana svoje porodice, kojeg je prethodno zlostavljao.

Određen mu je pritvor do 30 dana iz razloga postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na to da bi osumnjičeni ostankom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svjedoke – pojasnila je za Dnevnik Jelena Ostojin, portparolka novosadskog Višeg suda.

B. K. je uhapšen u ponedjeljak uveče i određeno mu je zadržavanje, a policija mu je, kako se nezvanično saznaje, izrekla obje hitne mjere, odnosno mjeru privremenog udaljenja iz stana i zabranu da kontaktira ostale članove porodice.

U dvorištu porodične kuće u kojoj žive otac i sin sa svojim porodicama, u ponedjeljak je, da podsjetimo, došlo do prepirke, a onda je u jednom trenutku otac nožem povrijedio sina. Na poziv policije intervenisala je Hitna pomoć i po prvom prioritetu u svjesnom stanju prevezla povrijeđenog četrdesettrogodišnjaka u Urgentni centar KCV na Odjeljenje hirurgije.

Kako su rekli u KCV, u trenutku prijema pacijent je bio svjestan, orijentisan, komunikativan i hemodinamski stabilan.

Primljen je sa povredama u vidu ubodne rane u predijelu abdomena, a nakon kompletne dijagnostike, hirurške obrade i toalete rane pacijent je pušten na dalje kućno liječenje.

(Dnevnik)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: