Šamac

Otac i sin optuženi za ranjavanje komšija

Okružno javno tužilaštvo u Doboju podiglo je optužnicu protiv oca i sina Milenka i Marka Kojića iz Obudovca zbog obračuna sa komšijama u kojem su ranjene dvije osobe, dok je Milenko i sam sebe ranio hicem iz pištolja.

Optužnicom, koju je potvrdio Osnovni sud u Šamcu, Kojićima su na teret stavljena krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.

Pucnjava se dogodila 7. jula ove godine na putu ispred kuće Milenka Kojića, a svemu je prethodio napad optuženih na M.A. i njegovu suprugu D.A. U sukobu koji je usljedio ranjen je M.A. koji je zadobio teške povrede i njegov punac C.Dž. koji je lakše povrijeđen. A.D. je upoznala oca da su ona i muž napadnuti, pa su se C.Dž. i M.A. ”mercedesom” dovezli ispred Milenkove kuće kako bi ga pitali zašto ih je napao.

U pucnjavi u Obudovcu ranjeni članovi dvije porodice

U pucnjavi u Obudovcu ranjeni članovi dvije porodice

”Milenko je krenuo prema C.Dž., držeći pištolj u ruci, kojim je polupao stakla na vozilo. Za to vrijeme i kuće je izašao i njegov sin Marko, držeći automatsku pušku, iz koje je ispalio rafal u vazduh. Milenko je zatim došao do suvozačevih vrata, gdje je sjedio A.M. i usljed težeg otvaranja vrata je pao na zemlju i prilikom pada je sam sebe ranio iz pištolja”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je iz ležećeg položaja ispalio još jedan metak koji je A.M. pogodio u natkoljenice obje noge, a C.Dž. u desnu nogu i ruku. U jednom trenutku Dž.C. je vozilom krenuo da se udaljava s lica mjesta, pa je Marko Kojić iz automatske puške ispalio više hitaca prema ”mercedesu” iako je bio svjestan da tako može izazvati opasnost za njegov i život ljudi koji su se nalazili u blizini.


Pratite nas i putem Vibera