Bor

Pojavio se novi svjedok u slučaju ubistva Danke Ilić: Šta je vidio?

  • Izvor: Kurir
  • 01.07.2024. 11:46

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru za 5. jul je zakazano saslušanje novih svjedoka u istrazi ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici JKP "Vodovod" iz Bora, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50).

Kako ekskluzivno saznaje Kurir, saslušanje jednog od njih je od velikog značaja za istragu.

“U pitanju su dvojica komšija iz Banjskog Polja, od kojih se ne očekuje ništa krucijalno. Međutim, nadležnima se javio muškarac iz Bora, koji je treći svjedok, a koji je rekao kako je džogirao baš u vrijeme kada su osumnjičeni bili na smetljištu i navodno bacili tijelo”, kaže izvor za Kurir i dodaje:

Tri mjeseca od nestanka male Danke Ilić

Tri mjeseca od nestanka male Danke Ilić

“Šta je tačno vidio, zašto se tek sada javio, znaće se u petak. Postoji mogućnost da njegovo svjedočenje dokaže da su zaista na smetljištu bacili ubijeno dijete...”

Inače, osumnjičeni Dejan Dragijević koji je na saslušanju u tužilaštvu poslije hapšenja priznao zločin i detaljno ga opisao, zatražio je da ga tužilaštvo ponovo sasluša.

Advokat Vanja Živković je kazala da do danas nije dobila ni potvrdan ni odričan odgovor hoće li tužilaštvo prihvatiti ponovno saslušanje njenog branjenika Dejana Dragijevića.

Zakazano ispitivanje novih svjedoka u slučaju ubistva Danke Ilić

Zakazano ispitivanje novih svjedoka u slučaju ubistva Danke Ilić

Inače, u obrazloženju zašto želi dodatno saslušanje, Dragijević kaže "radi razjašnjenja okolnosti i iznetih činjenica koje je dao na zapisnik prilikom saslušanja 05.04.2024. godine".

Podsjećanja radi, za Dankino ubistvo osumnjičeni su Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, koji je inače priznao zločin, rekavši da su vozilom JKP "Vodovod" udarili djevojčicu, nakon čega je on zadavio golim rukama. Takođe je otkrio da su mu u sakrivanju djevojčicinog tela pomogli otac Radoslav i sada već pokojni brat Dalibor, koji je, podsjetimo, preminuo u Policijskoj upravi Bor nekoliko sati poslije hapšenja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: