OJT

Predložen pritvor uhapšenoj šestorki u Doboju

  • Izvor: ATV
  • 18.10.2024. 15:25

Okružno javno tužilaštvo u Doboju danas je predložilo pritvor Okružnom sudu za K.D., P.N.,S.D.,M.S., N.Đ. i L.S. koji su juče uhapšeni nakon što je kod njih pronađena droga i automatska puška.

Četiri osobe se sumnjiče i za obljubu nad najmanje dvije maloljetnice, mlađe od 15 godina.

"Okružno javno tužilaštvo u Doboju dana 18.10.2024.godine podnijelo je Okružnom sudu u Doboju prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv osumnjičenih K.D., P.N.,S.D.,M.S., N.Đ. i L.S. svi sa područja grada Doboja, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela  i to K.D. krivično djelo Omogućavanje uživanja opojnih droga i Obljuba s djetetom mlađim od petnaest godina, P.N. dva krivična djela Obljuba s djetetom mlađim od petnaest godina, S.D.  Obljuba s djetetom mlađim od petnaest godina, M.S. Omogućavanje uživanja opojnih droga, N.Đ. produženo krivično djelo Omogućavanje uživanja opojnih droga i Obljuba s djetetom mlađim od petnaest godina I L.S. Omogućavanje uživanja opojnih droga", navodi se u saopštenju.

Šestorka uhapšena u Doboju predata Tužilaštvu: Pod istragom i za obljubu maloljetnica

Šestorka uhapšena u Doboju predata Tužilaštvu: Pod istragom i za obljubu maloljetnica

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivična djela i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi puštanje na slobodu osumnjičenih  rezultiralo prijetnjom narušavanja javnog reda, a imajući u vidu da se radi o krivičnim djelima za koja je zaprijećena kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili teža kazna i koja su posebno teška s obzirom na način izvršenja krivičnih djela i posljedice krivičnih djela.  

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Doboju. 

Pratite nas i putem Vibera