Prijedor

Prevarom oštetili banku za 3,5 miliona maraka

  • Izvor: ATV
  • 12.06.2024. 10:57

Prijedorska policija podnijela je prijavu tužilaštvu protiv pet osoba zbog sumnje da su prevarom oštetili banku za 3,5 miliona maraka.

U PU Prijedor navode da su prijavljeni R.B., R.Š., D.P., T.Z. iz Cazina i S.M. iz Bihaća, a radi se o odgovornim osobama u pojedinim firmama.

Svi su osumnjičeni za krivično djelo prevare, dok se R.B. i R.Š. na teret stavljaju i krivična djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Suština je u tome da su osumnjičeni prilikom podizanja kredita u iznosu od 3,5 miliona maraka pod hipoteku stavili nekretninu u Prijedoru. Međutim, hipoteka nije upisana jer su povukli zahtjev za knjiženje, da bi u međuvremenu tu nekretninu prepisali na drugo pravno lice na konto izmirenja duga.

”Krivična djela osumnjičeni su počinili tokom 2017. godine na način da su na nekretninu u Prijedoru koja je bila u procesu upisa založnog prava za kreditni plasman banke iz Sarajeva u iznosu od 3.500.000 KM, na osnovu ugovora o izmirenju duga prema jednom osumnjičenom licu izvršili upis hipoteke nad tom nekretninom u njegovu korist”, saopšteno je iz PU Prijedor.

Dodaju da su na taj način osumnjičeni pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3,5 miliona maraka, za koliko je oštećena banka iz Sarajeva”. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.