Gradiška

Pronađena opojna droga, jedno lice lišeno slobode

  • Izvor: ATV
  • 21.09.2024. 14:06

Jedna osoba je uhapšena u Gradišci, a prilikom pretresa vozila pronađena je droga, rečeno je iz policije.

"Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prometa opojnih droga, došli su do saznanja da tri nepoznata lica posjeduju određenu količinu opojne droge, vrše distribuciju i da omogućavaju drugim licima uživanje iste na teritoriji grada Gradiška.

Operativnim radom na terenu od strane policijskih službenika pronađena su lica inicijala S.V., Dž.O. i K.Dž. svi iz Doboja, te je izvršenim testiranjem na prisustvo opojnih droga u organizmu utvrđeno je da su sva tri lica pozitivna na prisustvo opojnih droga, te je lice inicijala K.Dž. lišeno slobode.

Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci izvršen je pretres vozila koje koriste osumnjičena lica, kojom prilikom je pronađena određena količina praškaste bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ''Spid'', određena količina suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Skank“, 10 komada tableta ''Еkstazi'', kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela", navode iz PU Gradiška.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se po kompletiranju predmeta protiv lica K.Dž. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“, dok su lica S.V. i Dž.O. prekršajno sankcionisana po članu 17. Zakona o javnom redu i miru. 

Policijska uprava Gradiška nastaviće i dalje sa ovim aktivnostima, te apeluje na sve građane da eventualna saznanja u vezi zloupotrebe opojnih droga prijave policijskim službenicima, kako bi zajedničkom saradnjom građana i policije zaštitili živote mladih.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: