Akcija ”Kros”

Radinkoviću predložen jednomjesečni pritvor

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Nenadu Radinkoviću (36) iz Banjaluke, koji je uhapšen u akciji ”Kros” zbog sumnje da je ukrao kvad u Laktašima.

Kako navode u OJT Banjaluka Radinkoviću se na teret stavlja da je počinio krivično djelo teške krađe.

”Osumnjičeni je u noći između 18. i 19. septembra u mjestu Aleksići kod Laktaša, u namjeri protivpravnog prisvajanja tuđe stvari, došao do kuće vlasništvo R.J., te ušao u garažu koja je u izgradnji, gdje je upotrebom fizičke snage iz garaže izgurao četverotočkaša (kvad), nakon čega je neutvrđenog dana isto stavio u pogon i odvezao na nepoznatu lokaciju”, saopštilo je tužilaštvo.

Dodaju da je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te zbog postojanja osnovane bojazni  da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Uhapšen zbog krađe kvada - Radinković sproveden u OJT Banjaluka

Uhapšen zbog krađe kvada - Radinković sproveden u OJT Banjaluka

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Banjaluci.

Radinković je poznat kao višestruki prestupnik. U maju ove godine je hapšen i pritvoren zbog sumnje da je oteo H.N. koga je navodno zatočio u vikendici. Potom je za njegovu slobodu tražio veliki iznos novca. Preko brata od žrtve primio je 42.000 evra u kriptovaluti i to posredstvom treće osobe.

Radinković sproveden iza rešetaka, prijeti mu do 10 godina zatvora

Radinković sproveden iza rešetaka, prijeti mu do 10 godina zatvora

Široj javnosti Radinković je poznat po saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Nikola Đurović iz Banjaluke. Zbog te nesreće Radinković je osuđen na četiri godine zatvora. Poslije presude je pobjegao u Francusku gdje je hapšen 2013. godine zbog krijumčarenja veće količine oružja. Zbog toga slučaja je osuđen na osam godina zatvora. Budući da se nije pojavio na izdržavanju kazne za saobraćajnu nesreću za njim je bila raspisana potjernica po kojoj je 2018. godine uhapšen u Briselu i izručen u BiH.

Pratite nas i putem Vibera