Bijelo Polje

Rupa od metka, krv, blokovi sa kojih je pucao - Ovo je kuća u kojoj je Alija presudio Madžgaljima

  • Izvor: Agencije
  • 28.10.2024. 07:00

Brat i sestra, Milenka (69) i Jovan Madžgalj (60) ubijeni su u petak u svojoj porodičnoj kući nadomak Bijelog Polja, a policija i dalje intenzivno traga za osumnjičenim robijašem Alijom Balijagićem (65).

Na društvenim mrežama sada se pojavio jezivi video snimak porodične kuće Madžgalj nakon dvostrukog ubistva - polomljen prozor, rupa od metka, čitulja koja se nalazi nasred ulazni vrata.

Poznato kako je Alija ubio brata i sestru

Poznato kako je Alija ubio brata i sestru

Zločin se dogodio u petak uveče u selu Sokolac koje se nalazi u okolini Bijelog Polja. Njihova krvava tijela nađena su u kući, a policija je kasnije identifikovala osumnjičenog ubicu kog policija traži posljednjih 15 dana i to zbog krađe oružja. Balijagić koji je rodom iz Bijelog Polja od ranije je poznat policiji, a osuđivan je nekoliko puta. 

Helikopter uključen u potragu za osumnjičenim za dvostruko ubistvo

Helikopter uključen u potragu za osumnjičenim za dvostruko ubistvo

Na društvenoj mreži Fejsbuk, na stranici "Vijesti Bijelo Polje" objavljen je video-snimak  na kome se može videti kako sada izgleda dom u kom se dogodilo dvostruko ubistvo na severu Crne Gore. Naime, kako navodi stranica, izvor ovog videa je Dan.

Na pomenutom video snimku može se vidjeti kako je razbijen prozor na kući i to na zadnjem dijelu objekta. Kako se sumnja, brat i sestra kada su ispratili osumnjičenog ubicu kog su prethodno ugostili i dali mu da večera, zaključali su se. Balijagić je, iz za sada nepoznatog razloga otišao do zadnjeg dijela kuće, uzeo dva betonska bloka, koja se i mogu vidjeti na snimku. Blokovi se nalaze jedan na drugom i sumnja se da ih je ubica našao u blizini kuće. Stavio ih jedan na drugi, popeo se i nišanio domaćine koje je potom upucao. Otuda i velika rupa od metka na prozoru. 

Vojska će ući u sve kuće u selu gdje je počinjeno dvostruko ubistvo

Vojska će ući u sve kuće u selu gdje je počinjeno dvostruko ubistvo

Na video zapisu može se takođe, primijetiti i da su brat i sestra Madžgalj bili veoma vrijedni, da su radili u polju i voćnjaku. Košara jabuka ostala je na klupi ispred ulaznih vrata, ubica je lišio života ljude koji su ga ugostili, otvorili mu vrata svog doma i nahranili ga. Nisu znali Milenka i Jovan da je Alija Balijagić osuđivani ubica koji vreba priliku da nekome opet naudi, nisu slutili ni da ga policija traži već danima zbog krađe. Platili su glavom članovi porodice Madžgalj, jer su nekom nesebično pomogli. 

Crnogorska policija, kao i pripadnici Vojske Crne Gore uključili su se u potragu za odbjeglim dvostrukim ubicom. Pretražuju svaki kamen i zaselak, a kako su naveli crnogorski mediji, svaka kuća u selu Sokolac biće pod nadzorom vojnika. Seoska škola sutra neće raditi zbog bezbjednosti, a kako navode lokalni mediji, lovci i lovačka udruženja pridružili su se u potrazi za ubicom jer dobro poznaju teren.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: