Akcija ”Tranzit”

SIPA uhapsila dvojicu osumnjičenih za krijumčarenje 130 kilograma droge

U akciji ”Tranzit” SIPA je uhapsila dvije osobe osumnjičene za krijumčarenje više od oko 130 kilograma narkotika iz regiona u BiH!

Akcija je sprovedena na području Istočnog Sarajeva, gdje su na pet lokacija izvršeni pretresi stanova i drugih prostorija koje su koristili osumnjičeni.

U SIPA navode da su uhapšene dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djlo organizovani kriminal i neovlašten promet opojnih droga. Nakon kriminalističke obrade i saslušanja u svojstvu osumnjičenih obojica su predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

” Za  uhapšene postoji osnov sumnje da su na područje BiH iz Crne Gore, Srbije i Slovenije transportovali veću količinu droge i to oko 121 kilogram kanabisa, kilogram kokaina, više od dva kilograma heroina, pet kilograma prekursora za uvećanje mase heroina. Sve je rađeno u cilju sticanja velike materijalne koristi, a što je utvrđeno tokom rada na predmetu, prikupljanjem  obavještajnih podataka i analizom kriptovanih aplikacija ”Skaj” i ”Anom”, saopštila je SIPA.

Dodaju da su pretresi realizovani na osnovu usmenog naloga Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH u saradnji s MUP-om Republike Srpske i MUP-om Kantona Sarajevo.


Pratite nas i putem Vibera