Koristoljublje

Skitnice optužene za brutalno ubistvo Kisina

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Dragana Jelače (48) iz Čelinca, Dvida Kostića (46) i Valentine Stojanović (20) iz Laktaša zbog teškog ubistva Saše Kisina (49), koga su brutalno pretukli u napuštenoj kući.

Zločin se dogodio 13. maja ove godine oko 21 časova u ulici Jovana Dučića u Banjaluci. Prema optužnici Jelača, Kostić i Stojanovićeva su Kisina ubili iz koristoljublja, kao saizvršioci.

”U napuštenoj kući, koju su neovlašteno koristili, a u kojoj se nalazio Kisin optuženi su zajedno i po prethodnom dogovoru u namjeri da od njega oduzmu novčanik s novcem i da ga liše života. Nakon verbalnog sukoba sa oštećenim fizičkom snagom su, udarajući ga rukama i nogama po glavi i tijelu, nanijeli višestruke povrede usljed koji je preminuo u UKC Republike Srpske”, navodi se u optužnici, dodajući da su mu nakon batinanja uzeli novčanik.

Pojašnjava se da su žrtvi nanijeli povrede u vidu preloma kostiju lica, krova i osnovice lobanje, prelome rebare i druge povrede usljed kojih je nastupio teški traumatski hipovolemični šok pa je u 3.25 časova podlegao u UKC Srpske.

Optuženi su poznati kao skitnice, sklone konzumaciji narkotika i alkohola. U vrijeme svi su bili pod dejstvom alkohola i Jelači je izmjereno 2,4 g/kg u krvi, Stojanovićevoj 1 g/kg, a Kostiću 1,72 g/kg.

Zločin je otkriven nakon što su se iz kuće čula buka i svađa. Intrevenisala je patrola policije i u kući su zatekli Kisina kako leži u besvjesnom stanju sa vidnim povredama po cijelom tijelu. Osumnjičeni su zatečeni u kući i na obući i odjeći su im bili vidljivi tragovi krvi.

Optužnicu je potvrdio Okružni sud u Banjaluci.


Pratite nas i putem Vibera