Bijeljina

Sofrenić zloupotrijebio položaj: Radio za Fudbalski savez, a dnevnice naplaćivao Centru za socijalni rad

  • Izvor: ATV
  • 19.09.2024. 18:14

Milorad Sofrenić koji je danas uhapšen tereti se za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja a zbog postojanja osnovane sumnje da je u periodu od 2018. do 2020. godine u svojstvu direktora Centra za socijalni rad istovremeno obavljao i funkciju člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, rečeno je iz Okružnoj javnog tužilaštva Bijeljina.

Kako su dodali, Sofrenić je osumnjičen da je koristio službeno vozilo Centra za socijalni rad, odlazio na službena putovanja obavljajući poslove za Fudbalski savez gdje je naplaćivao dnevnice i naknade troškova dolaska na sjednice Izvršnog odbora a istovremeno je za to sačinjavao naloge za službena putovanja ispred Centra za socijalni rad i naplaćivao dnevnice u Centru za socijalni rad.

"M.S. je osumnjičen da je tokom 2020. godine kao direktor  dodjeljivao sredstva namijenjena za isplatu jednokratnih novčanih pomoći licima u stanju socijalne potrebe i to licima koja takve zahtjeve nisu podnosila, odnosno nisu ispunjavali uslove za to, na koji način je pričinjena šteta budžetu Bijeljine ali i uskraćivanja prava licima koja su imala prava na to“, navode iz OJT.

Kako dodaju, istraga je proširena na još osam lica.

"Svi oni se nalaze na kriminalističkoj obradi u PU Bijeljina, a osumnjičeni su: S.G., D.M., J.J., M.M., P.S., M.S., S.P., i A.B. zbog sumnje da su tokom 2020. počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi“, naveli su iz OJT.

Kako su dodali, po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini danas je izvršen pretres kuće i drugih prostorija koje koristi M.S. kao i službenih prostorija Centra za socijalni rad.

"Tom prilikom je oduzeta velika količina materijalne dokumentacije“, navedeno je.

Osumnjičeni M.S. je uhapšen te će u zakonskom roku biti predat u dalju nadležnost OJT Bijeljina.

"Sve dosadašnje aktivnosti provedene su pod nadzorom postupajućeg tužioca u saradnji sa Policijskom upravom Bijeljina“, zaključili su iz OJT Bijeljina.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: