"Sve se lomi gdje je najtanje"

Teške sudbine dvojice poginulih: Ivku stradao i sin, Dejanovi nemaju novca za sahranu!

  • 27.06.2024. 14:34

U prevrtanju trakotra koje se tokom jučerašnjeg nevremena dogodilo u ataru sela Bresnica kod Porkuplja, na licu mjesta je stardao Dejan Radoičić (42) iz Zdravinja, dok je vlasnik traktora Ivko Pejović (70) iz Bresnice preminuo tokom noći u niškom UKC.

Prvo se mislilo, a to je Pejović ispričao kada su ga pronašli, da je grom udario u traktor, ali je ministar policije Ivica Dačić kasnije izjavio da je istragom utvrđeno da je do prevrtanja traktora došlo usljed neprilagođene brzine i nevremena.

Poginuo vlasnik popularnog kafića: Pao sa motora, pa ga pokosio kombi?

Poginuo vlasnik popularnog kafića: Pao sa motora, pa ga pokosio kombi?

Nesrećni ljudi su bili u šumi da skupljaju drva kada je nevrijeme počelo. Požurili su da se vrate i tada je došlo do prevrtanja traktora. Pejović je uspio nekako da, bauljajući pređe par kilometara i dođe do glavnog puta, odakle je pozvana Hitna pomoć Doma zdravlja Prokuplje koja mu je ukazala pomoć i prevezla ga do prokupačke bolnice, a odatle je prebačen u UKC Niš.

- On je bio svjestan i u razgovoru sa okupljenim mještanima objasnio je da je grom udario u njihov traktor i da su se tako prevrnuli. Rekao je još i da ne treba sada da traže Dejana, jer je on sigurno mrtav, ali je medicinska ekipa uz pomoć mještana uspjela da dođe do mjesta prevrtanja i do tragično stradalog  Dejana - ispričao je izvor za Kurir.

Dejan je inače bio nadničar, koji je, kako kažu svi koji su ga poznavali, bio pošten i vrijedan čovjek koji je svima u okolini obavljao poslove. Posljednje dvije godine živio je u vanbračnoj zajednici sa jednom ženom u Bresnici, pa je sa Ivkom često išao u šumu po drva.

Kija naslijedila ogromno bogatstvo od oca: Еvo šta je uradila sa svim nekretninama

Kija naslijedila ogromno bogatstvo od oca: Еvo šta je uradila sa svim nekretninama

- Ne znam čovjek kome nije izašao u susret. Živio je vrlo skromno, zaista, ali nikome nikada nije zakinuo. Uvijek je on radio pošteno, kao i njegov brat. Sa majkom žive od socijalne pomoći, pa eto sada pored svih muka koje imaju, nemaju ni za sahranu. Zato su mještani Zdravinja odlučili da pomognu Dejanovoj porodici barem u ovome. Za nekoliko sati prikupili su 40.000 dinara, ali je potrebno još novca za sahranu - kažu mještani Zdravinja.

Ko želi može da uplati novac za pomoć ovoj sirotoj porodici na žiro- račun rođake Marine Nastić 200 133730532 38 sa naznakom Za Dejanovu sahranu.

I sudbina nastradalog Ivka Pejovića je bila teška. Prije nekoliko godina mu je u saobraćajnoj nesreći poginuo sin kod Kondželjske crkve, kada je izgubio kontrolu nad motociklom na kojem je bio. To je bio jedan od blizanaca koje je Ivko ima sa suprugom. Porodica je skromna, radna i uvijek su se mučili da zarade. 

U Crnoj Gori otvorena prva plaža za žene sa hidžabom

U Crnoj Gori otvorena prva plaža za žene sa hidžabom

- Sve se lomi gdje je najtanje. Prosto ko je rođen da se muči, čitavog života se muči - komentarišu mještani Bresnice ono što se prethodnog dana događalo.

Pratite nas i putem Vibera