FUP

U Banjaluci i Sanskom Mostu pronađena skupocjena auta ukradena u Njemačkoj

  • Izvor: ATV
  • 16.09.2024. 14:44

Dva skupocjena automobila za koja se sumnja da su ukradena u Njemačkoj pronađena su i oduzeta u Banjaluci i Sanskom Mostu tokom vikenda.

Iz Federalne uprave policije su saopštili da su postupajući po zahtjevu INTЕRPOL-a i saradnji policije Njemačke, policijski službenici Federalne uprave policije uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona pronašli oduzeta vozila.

"Dan 14. septembra 2024. godine, na području Banjaluke, pronađeno je i oduzeto putničko motorno vozilo, marke BMW X5, a dana, 15. septembra 2024. godine, na području Sanskog Mosta, putničko motorno vozilo marke Mercedes Benz S 350 D, čija je ukupna vrijednost preko 400.000 KM, za kojima je INTЕRPOL SR Njemačke raspisao međunarodnu potragu", navodi se u saopštenju FUP-a.

Naveli su i da je u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Unsko-sanskog kantona izvršena kriminalistička obrada nad jednom osobom za koju postoji sumnja da je izvršio krivično djelo teška krađa.

"U toku su dalje aktivnosti Federalne uprave policije, koja će u saradnji sa policijom SR Njemačke nastaviti rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", navode iz FUP-a.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: