Služba za poslove sa strancima

U Sarajevu otkriveno 10 državljana Turske u nelegalnom smještaju

  • Izvor: Agencije
  • 17.09.2024. 16:15

Na području opštine Stari Grad otkriveno je 10 državljana Turske koji su nezakonito boravili u stambenom objektu, navedeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Migranti su pronađeni u zajedničkoj akciji inspektora Službe za poslove sa strancima uz asistenciju pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

"Državljani Turske su u skladu sa zakonskim procedurama procesuirani", saopšteno je iz Službe za poslove s strancima.

Pripadnici Službe su izrekli mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu dva državljanina Turske koji se mogu dovesti u vezu sa organizacijom nezakonitog smještaja ovih lica, te ilegalnog boravka u BiH.

Služba za poslove sa strancima će preduzeti sve zakonom propisane mjere protiv vlasnika stambenog objekta i nastaviće da preduzima mjere s ciljem sprečavanja nelegalnog korištenja i iznajmljivanja stambenih objekata za smještaj migranata na području Sarajeva, a radi osiguranja bezbjednosti građana BiH.

Ova služba poziva građane da njenim nadležnim terenskim centrima prijavljuju sve nelegalne i neregistrovane objekte koji služe za nezakonit smještaj stranaca na teritoriji BiH.

Pratite nas i putem Vibera