Sarajevo

Učenik prvog razreda upucao učenika trećeg razreda

  • Izvor: ATV
  • 24.10.2024. 19:19

Srednjoškolski obračun vatrenim oružjem u Sarajevu. Učenik prvog razreda Srednje mašinske tehničke škole pucao je jutros na učenika Srednje metalske škole koji pohađa treći razred. Srećom, mladić je preživio, a na KCUS konstatovana mu je lakša tjelesna povreda.

Policijska uprava Centar je u 8 časova zaprimila informaciju o ovom incidentu, i to od radnika škole koji su ubrzo nakon pucnjave pozvali policiju. 

Maloljetnik je lišen slobode i trenutno se nalazi na kriminalističkoj obradi. Tereti se za izazivanje opšte opasnosti.

„Taj maloljetnik je odmah stavljen pod policijsku kontrolu, izvršen je i pretres stambenog objekta koji maloljetnik koristi, pronađeno je vatreno oružje za koje postoji osnov sumnje da je korišteno u izvršenju ovog krivičnog djela“, izjavila je Mersiha Novalić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

O statusu ovog maloljetnika će odlučivati dežurni tužilac. Učenici ali i roditelji i direktori ovih sarajevskih škola u šoku zbog incidenta. Nadaju se da je ovo samo izolovan slučaj koji se neće ponoviti.

„Došlo je nažalost do nemile situacije u kojoj je učenik druge škole ispalio hitac, ja se stvarno ne razumijem u te momente, i ranio našeg učenika. Ono što mi je drago jeste da je naš učenik dobro, da nije životno ugrožen“, istakla je Irma Behlulović, direktor Srednje metalske škole Sarajevo

„Nažalost desio se taj nemili događaj pred početak nastave, po saznanjima, izjavama drugih učenika, radi se o učeniku Mašinske škole, prvi razred“; rekao je Faruk Čupović, direktor Srednje mašinske škole Sarajevo.

Kako su učenici bili u strahu nakon pucnjave, rukovodstva škola su današnje časove organizovali onlajn, a policiji, hitnoj pomoći, učenicima i roditeljima pružili su neophodnu pomoć.

„Preduzeli smo sve aktivnosti, mi što se tiče podrške smo pružili, komuniciramo, govorim o učeniku moje škole, potpuno smo preduzimali procedure i podršku dajemo. Ona je zahvalna za sve ono što škola čini“, navela je Behulovićeva. 

Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo najoštrije je osudilo svaki vid nasilja uz poziv roditeljima da razgovaraju sa svojom djecom o važnosti bezbjednosti i nenasilnog rješavanja sukoba. Osim ovog incidenta, u 12 škola u Sarajevu stigle su dojave o postavljenim bombama, koje su bile lažne.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:00 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:15 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (12+)

    ''Serija: Red Rok (12+)