U Francuskoj

Uhapšen Dragan Knežević, osumnjičen za paljenje Kapetana na lomači

  • Izvor: Kurir
  • 22.11.2023. 17:42

U Francuskoj je uhapšen Dragan Knežević (42) koji se potražuje na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol-a Podgorica.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u operativnim evidencijama ovo lice je registrovano kao visoko-rangirani član jedne organizovane kriminalne grupe iz Crne Gore. Prema nezvaničnim saznanjima, on se prema evidenciji policije dovodi u vezu sa kavačkim klanom.

Uhvaćeni bjegunac je blizak saradnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a sa njima je optužen i za ubistva Mila Radulovića zvanog Kapetan i još dvije osobe.

Brutalno napadnut vozač tramvaja u Sarajevu

Brutalno napadnut vozač tramvaja u Sarajevu

Da podsjetimo Radulović, inače pripadnik škaljarskog klana, je nakon skoro dvomjesečnog mučenja, 21. decembra 2020. godine ugušen električnim produžnim kablom, a potom su njegovo tijelo odnijeli na Lovćen i spalili na lomači.

Novljanin Vladimir Vučković u decembru 2020. godine odnio je na Lovćen automobilske gume i ćumur, pa zajedno sa Milošem Radonjićem pripremio lomaču na kojoj su, nakon likvidacije, spalili Radulovića zvanog Kapetan.

Rogić za ATV: Apsurd i provokacija proslava tzv. Dan državnosti BiH u Banjaluci

Rogić za ATV: Apsurd i provokacija proslava tzv. Dan državnosti BiH u Banjaluci

"D.K. se potražuje radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podogorici, a na osnovu šest različitih naredbi toga Suda zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnih djela teško ubistvo i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje narkotika u promet“, kazali su iz policije.

Iz Uprave policije kazali su da je hapšenju Kneževića prethodila saradnja nadležnih službi Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore i francuske policije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: