Еsmir Silajdžija

Uhapšen učesnik emisije ''Život na vagi''

  • 28.10.2024. 16:00

Еsmir Silajdžija (49) iz Zenice, u javnosti poznat kao učesnik emisije "Život na vagi" koja se emituje na RTL, uhapšen je na graničnom prelazu Orašje između BiH i Hrvatske, pod sumnjom da je pretukao svog sugrađanina Saudina Ahmetspahića i da mu je nanio teške tjelesne povrede.

Silajdžija je uhapšen na osnovu potjernice koja je raspisana za njim, a za isto krivično djelo, policija traga za Belminom Pašalićem, koji je trenutno u bjekstvu.

"Na GP Orašje po raspisanoj potrazi lišeno je slobode lice inicijala S.Е., rođen 1975. godine, iz Zenice koji se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela teže tjelesne povrede nad A.S. Lice je lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije gdje je ispitan, a potom predat u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDk). Za licem B.P. još uvijek traje potraga", rekao je Samir Valentić, portparol Ministarstva poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) za portal "072info".

Valentić je rekao da je protiv Silajdžije i Pašalića podnesen izvještaj Tužilaštvu ZDK i to 25. oktobra, i da je za obojicom tada raspisana potraga. 

Podsjetimo, kako je "072info" 23. oktobra, zenička policija istražuje sve okolnosti tuče koja se prošle sedmice dogodila ispred nargila bara i autopraonice H-M, koja se nalazi na putu prema Lukovom polju, u kojoj je teške povrede zadobio Saudin Ahmetspahić, inače Pašalićev prijatelj.


(Foto: RTL)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.