Vrhovni sud

Ukinuta presuda za brutalno premlaćivanje Slobodana Vasiljevića!

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu u predmetu protiv sedmorice optuženih za brutalno premlaćivanje Slobodana Vasiljevića u junu 2019. godine u Šekovićima i postupak vratio na novo suđenje Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu.

”Sudsko vijeće je uvažilo žalbu Okružnog javnog tužioca Istočno Sarajevo, kao i branilaca optuženih Miljana Milića i Stevana Garića. Prvostepena presuda je ukinuta i predmet je vraćen Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu na ponovno suđenje”, rekla je za ATV sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske Jelena Despotović.

Prvostepenom presudom Miljan Milić i Stevan Garić osuđeni su na po 25 mjeseci zatvora zbog nanošenja teških povreda Vasiljeviću, što je sada ukinuto. Ostali optuženi Nebojša Petković, Milutin Kandić, Goran Čalmić, Nebojša Ozimković i Slaviša Jurošević su bili oslobođeni krivice, ali je i taj dio presude ukinut i njima će se ponovo suditi.

Vrhovni sud odlučuje ko je kriv za brutalno premlaćivanje Slobodana Vasiljevića

Vrhovni sud odlučuje ko je kriv za brutalno premlaćivanje Slobodana Vasiljevića

U istom predmetu je optužen i Stefan Radovanović koji je na osnovu priznanja krivice ranije osuđen na četiri godine zatvora za pokušaja ubistva.

Prema optužnici Slobodan Vasiljević je napadnut između 1. i 2. juna 2019. godine ispred dvorišta pravoslavne crkve u Šekovićima.

Dio optuženih sačekao je da Vasiljević, kobne večeri, izađe iz parohijskog doma. Milić mu je prvi prišao i iz svoje jakne izvadio metalnu šipku, kojom je Vasiljevića udario u glavu, usljed čega je on pao na asfalt, a Milić i Radovanović su nastavili da ga zajedno udaraju, i to Milić metalnom šipkom i nogama, a Radovanović nogama, navodi se u optužnici.

Stefan Radovanović priznao krivicu za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića iz Vlasenice

Stefan Radovanović priznao krivicu za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića iz Vlasenice

Dodaje se da je u tom trenutku do Vasiljevića, koji je ležao na asfaltu, dotrčao Jurošević, zajedno sa Garićem, Petkovićem, Kandićem i Čalmićem, koji su nastavili sa brutalnim premlaćivanjem. Vasiljević je zadobio teške povrede, među kojima i prelom lobanje nakon čega je završio u komi.

Pratite nas i putem Vibera