Požar

Vatrogasci spriječili katastrofu u Dervišima, izgorjele tone robe

  • Izvor: Glas Srpske
  • 19.09.2024. 10:36

U gašenju požara u banjalučkom naselju Derviši učestvovalo je devet vozila i 22 vatrogasca koju su nadljudskim naporima savladali požar. Šteta je velika, a o uzrocima izbijanja požara ne mogu da govorim.

Istakao je to komandir Vatrogasne brigade Banjaluka Miroslav Malinić i dodao da je požar u kojem je izgorjelo skladište firme „Tropik“ stavljen pod kontrolu i ugašen oko 2.45 časova. 

Pogledajte posljedice požara u Dervišima

Pogledajte posljedice požara u Dervišima

- Požar je bio velikih razmjera i bila je opasnost da se prenese na druge objekte. Cilj nam je prvo bio da spriječimo njegovo širenje na susjedne hale i druge objekte i stavimo ga pod kontrolu. Dojava je bila u 20.40 časova i u roku od tri minute u Derviše je stigla prva ekipa. Odmah smo tražili pomoć i brzo su stigle i druge ekipe - rekao je Malinić.

Naglasio je da je požar u roku 20 minuta stavljen pod kontrolu, odnosno spriječeno je njegovo širenje.

- Požar je u velikom dijelu ugašen jutros oko 2.45 minuta i  povukli smo sa terena veći dio snaga, ali  smo ostali da dežuramo. Sada gasimo zaostala žarišta, samo se dimi, nema otvorenog plamena - rekao nam je Malinić.

Pojasnio je  da je tokom požara pala krovna konstrukcija objekta sa panelima  na požarište i to predstavlja  opasnost za vatrogasce na terenu.

- Mora da se vodi računa o bezbjednosti vatrogasaca. Zaostala žarišta gasimo dijelom  iznutra, a jedna ekipa gasi s ljestava sa visine da ne bi ugrozili živote  -  rekao je Malinić.

Lokalizovan požar u Dervišima, šteta ogromna

Lokalizovan požar u Dervišima, šteta ogromna

Prema njegovim riječima u skladištu su gorjele i plinske boce, viljuškari kao i razne konzerve, parfemi i druga roba.

- Konzerve kada se zagriju, kao i boce, eksplodiraju, ali to nisu bile velike i strašne eksplozije. Uspjeli smo da savladamo vatru. Izgorjela je hala skladišta, dok smo spasili kuhinju koja je tu bila naslonjena - rekao je Malinić.

Mještani koji žive u blizini ispričali su da je bila velika vatra i  da od toplote nisu mogli da stoje ispred kuće.

- Od toplote su mi se roletne na prozorima iskrivile i bojao sam se da se ne zapali kuća. Bilo je to strašno gledati i vatra se brzo širila, a plamen je išao metrima uvis i kuljao je ogroman dim. Sreća da se nije proširilo - rekao je jedan mještanin koji živi u blizini  ne želeći da mu pominjemo ime.

Vukanovićeva poruka Stanivukoviću: Izdajniče, zgaziću te! Na mrtvima gradiš kampanju

Vukanovićeva poruka Stanivukoviću: Izdajniče, zgaziću te! Na mrtvima gradiš kampanju

Radnici “Tropika” koji su se okupili ispred izgorjelog skladišta nisu mogli da daju izjave za medije.

Prema nepotvrđenim informacijama u skladištu se nalazila ogromna količina robe sa paletama teškim i od po tonu. Bilo je tu razne prehrambene robe, kozmetike, konzervi, ulje, plinskih boca i drugo, piše Glas.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    'Stranačka hronika

  • 21:40 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)