Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije koji je smrskao automobil kod Raške određen pritvor

  • Izvor: Blic
  • 23.09.2024. 13:50

Vozač borbenog vozila Vojske Srbije, M.V. koji je učestvovao u nesreći na putu Raška - Kraljevo u kojoj je poginulo pet osoba, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu nakon čega mu je određen pritvor, saznaje "Blic".

Kako za “Blic” navode iz Višeg suda u Kraljevu, Više javno tužilaštvo u Kraljevu je 23. septembra donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M. V. iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja na štetu Danijela Lazovića, troje maloljetnika i Dijane K.

„Nakon saslušanja osumnjičenog, a po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, istom je od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu određen pritvor“, navode iz Višeg suda u Kraljevu za “Blic”.

Rođaka Dijane Kutlačić koja je poginula kod Raške ispričala potresne detalje nesreće

Rođaka Dijane Kutlačić koja je poginula kod Raške ispričala potresne detalje nesreće

M.V. je pritvor određen da ne bi uticao na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Imao alkohol u krvi

Kako smo pisali, osumnjičeni M.V. je imao više od 0,20 promila alkohola u krvi.

Pripadnicima Vojske Srbije nije dozvoljeno da imaju alkohol u krvi, odnosno alko-test ne smije da pokaže ništa više od nule.

Osumnjičeni M. V. je borbenim vozilom prešao na lijevu stranu puta nakon čega je došlo do nesreće. U automobilu u koji je, kako se sumnja, udario borbenim vozilom nalazila se porodica Lazović iz Raške, Danijel i Mirjana i njihova komšinica Dijana K.

Detalji stravičnog udesa na putu Kraljevo-Raška: Poginula petočlana porodica

Detalji stravičnog udesa na putu Kraljevo-Raška: Poginula petočlana porodica

Ona je juče puštena na kućno liječenje.

Mirjanin muž Danijel L, koji je bio zaposlen u kasarni u Raški, porijeklom je iz Novog Pazara, gdje je i odrastao. On i njegova supruga preselili su se u Rašku prije nekoliko godina, kada je Danijel dobio posao u Vojsci Srbije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.