Ubistvo majke i supruga

Vrhovni sud povećao kaznu Ramzi Karajčić

  • Izvor: ATV
  • 25.10.2023. 12:34

Vrhovni sud Repbulike Srpske povećao je kaznu Ramzi Karajčić (65) iz Kozluka kod Zvornika i osudio je na 14 godina zatvora zbog ubistva majke Namke Kokić (83), koju je sjekirom izudarala po glavi u avgustu 2020. godine.

Karajčićevoj je ovo druga presuda za ubistvo i već odležala pet godina zatvora jer je u junu 2009. godine sa 41 udarcem budakom ubila svog muža Ramada Karajčića (52).

Zbog ubistva majke Ramzu je Okružni sud u Bijeljini osudio na 12 godina, ali je vijeće Vrhovnog suda RS preinačilo prvostepenu presudu.

Uhapšena tri službenika Poreske: Dogovarali manji iznos duga u zamjenu za mito!

Uhapšena tri službenika Poreske: Dogovarali manji iznos duga u zamjenu za mito!

”Žalba odbrane je odbijena kao neosnovana, dok je žalba tužilaštva uvažena. Presuda je preinačena u odluci o kazni na način da je Karajčićeva osuđena na 14 godina zatvora”, rekla je za ATV sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Prema optužnici Namka Kokića ubijena je 25. avgusta 2020. godine u kući u Kozluku, u kojoj je zajedno živjela sa kćerkom Ramzom. U optužnici se navodilo da se radi o svirepom ubistvo, a kao motiv su se pominjale nesuglasice koje su majke i ćerka imale. Navodi se da je Ramza zbog toga majku oborila na pod u hodniku kuće, a zatim je otišla u sobu, u kojoj je držala manju sekiru, dugačku 46 centimetara sa sječivom od 11,5 centimetara.

Funkcioner SDS-a pijan pokosio djecu i pobjegao s mjesta nesreće!

Funkcioner SDS-a pijan pokosio djecu i pobjegao s mjesta nesreće!

"Dok je starica ležala na leđima oštricom sjekire zadala joj je pet udaraca u glavu u predjelu očiju. Nanijela joj je smrtonosne povrede u vidu zasjeka, preloma čeone kosti, nosnih kostiju, nagnječenja mozga... Te povrede su prouzrokovale veliku fizičku bol i patnju oštećene, usljed koji je na mjestu ostala mrtva", navodi se u optužnici.

Ramza je nakon ubistva sama otišla u Policijsku stanicu u Kozluku i prijavila je šta je učinila, nakon čega je uhapšena. Odbrana je tokom suđenja tvrdila da je ubistvo počinjeno u stanju bitno smanjene uračunljivosti, u stanju afekta i gnjeva, jer je majka često udarala Ramzu štapom, vrijeđala je i slično. Čak su pominjali i mogućnost samoodbrane, ali sud te teze nije prihvatio.

Obračun mačke i poskoka u Banjaluci

Obračun mačke i poskoka u Banjaluci

Inače, Ramza je 30. juna 2009. godine ubila svog muža Ramadana Karajčića (52), koga je zatukla sa 41 udarcem budakom po glavi i grudima, dok je ležao na kauču. Osuđena je na pet godina zatvora, a u presudi se navodilo da je na strani optužene bio niz olakšavajućih okolnosti. U obzir je uzeta činjenica da je njihovo troje đece nije krivilo za zločin, jer je Ramadan navodno često znao da je maltretira fizički i psihički.

Pratite nas i putem Vibera