Tužilaštvo KS

Zatražen pritvor za maloljetnika, 49 puta poslao lažnu dojavu o postavljenoj bombi

  • Izvor: Kliks
  • 16.10.2024. 14:20

Postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je sudiji za maloljetnike Opštinskog suda u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora maloljetniku koji se sumnjiči za krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i lažno prijavljivanje.

Pritvor mu je predložen u skladu za Zakonom o zaštiti i postupanju za djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH i to zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Šesnaestogodišnjak se sumnjiči da je u u proteklih 11 dana 49 puta lažno dojavio da su postavljene bombe u više srednjih škola u Sarajevu, upućujući prijeteće poruke na njihove imejl adrese.

Uhapšena dva maloljetnika zbog lažnih dojava o postavljenim bombama

Uhapšena dva maloljetnika zbog lažnih dojava o postavljenim bombama

Podsjetimo, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su u toku noći pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS uhapsili još dva maloljetnika za koje postoji osnov sumnje da su jučer, ali i ranije, lažno dojavili postojanje eksplozivne naprave u srednjim školama i drugim objektima na području KS.

Ranije su Federalna uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova KS u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom identifikovali dvije osobe koje su dojavljivale bombe u sarajevskim školama.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.