Njemačka

Žrtve trojke iz BiH i danas žive u strahu

  • Izvor: Nezavisne
  • 23.09.2024. 22:35

U Regionalnom sudu u Štutgartu nastavljeno je suđenje trojici državljana Bosne i Hercegovine (31, 45, 51) koji se terete za 29 provalnih krađa gd‌je su odnijeli plijen koji se mjeri stotinama hiljada evra.

Jedna od vlasnica kuće, koja je doživjela veliki šok, ali i koja je najviše oštećena, svjedočila je na današnjem ročištu. Ona tvrdi da baš poput nje, i druge žrtve ovih beskrupuloznih lopova i danas žive u strahu.

Prema njenim riječima, njoj je tokom provale u kuću nestalo 60.000 evra:

"To je bilo kasno popodne, novembra, 2023. godine. Nakon svega što sam preživjela i dan danas živim u strahu", rekla je ona.

Inače, kako prenose njemački mediji, presuda se očekuje u najkraćem roku jer su sva trojica priznala d‌jelo koje im se stavlja na teret. Oni su se tako nagodili sa Tužilaštvom, a svakako ih čekaju višegodišnje zatvorske kazne, koje neće biti duže od šest godina, što je ujedno i dio nagodbe.

Podsjetimo, njih trojica su mjesecima pljačkali na području njemačkog Ludvigsburga i nisu birali šta će ukrasti. Uzimali su sve što im je dolazilo pod ruku: novac, nakit, dragocjenosti. Sve provalne krađe izvedene su u istoj oblasti.

Inače, optužnica ih terete da žrtvama nisu nanijeli samo materijalnu štetu, već i psihološku, jer mnogi od njih i danas žive u strahu.

Inače, kako prenose njemački mediji, do njihovog hapšenja došlo je detaljnom istragom njemačke policije, koja je u međuvremenu prikupila i veliki broj optužujućih dokaza. Pretpostavlja se da je ova jaka, skoro pa neoboriva optužnica i glavni razlog njihove nagodbe.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: