Broni će igrati u G ligi

Nije potencijal: Lejkersi poslali Džejmsovog sina na kaljenje

  • Izvor: Agencije
  • 26.10.2024. 16:08

Prije samo nekoliko dana, u utakmici Los Anđeles Lejkersa i Minesota Timbervulvsa, dogodilo se nešto što se nikad prije u NBA ligi nije dogodilo. Otac i sin, Lebron i Broni Džejms, nastupali su u istom susretu. Ikona lige Lebron (39) i njegov 20-godišnji sin zaigrali su zajedno za sastav Lakersa.

Nije taj potencijal

Za razliku od oca, koji je u svojoj prvoj sezoni igrao uz prosjeke od 20.9 koševa, 5.5 skokova i 5.9 asistencija, bio ruki godine i zvijezda lige, Broni nije taj potencijal. Znalo se to i prije njegovog dolaska u ligu u koju je ušao kao 55. izbor ovogodišnjeg drafta, a vidjelo se i u predsezonskim utakmicama.

Otac i sin srušili Minesotu

Otac i sin srušili Minesotu

Nije zabio koš u prvoj utakmici

Odigrao ih je šest, dobijao 15-ak minuta u prosjeku i zabijao 4.2 koša po susretu uz loših 9/37 ukupno iz igre i još gorih 1/12 za tricu. Nakon što su ispisali istoriju stavljajući sina uz oca na parket, Lejkersi su odlučili da Broni neće popunjavati roster u svakoj utakmici. Tačnije, donesena je odluka da dio sezone provede u Saut Bej Lejkersima, filijali kluba koja se takmiči u razvojnoj G ligi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: