Selektor

Sada i zvanično - Pešić potpisao ugovor: ''Nikad ne reci nikad''

  • Izvor: RTS
  • 20.10.2024. 12:37

Trofejni srpski trener Svetislav Pešić potpisao je novi ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije i ostaće na čelu nacionalnog tima do 2025. godine.

Iako je po završetku Olimpijskih igara u Parizu saopštio da se povlači sa mjesta selektora nacionalnog tima, Svetislav Pešić je, kako je i najavljivano prethodnih dana, promijenio odluku i sa novim rukovodstvom Košarkaškog saveza Srbije (KSS) potpisao novi ugovor do 30. septembra 2025. godine, uz mogućnost da se saradnja nastavi.

Oglasila se policija o nezgodi u Banjaluci: Povrijeđena žena iz Gradiške

Oglasila se policija o nezgodi u Banjaluci: Povrijeđena žena iz Gradiške

U prostorijama KSS-a u Beogradu organizovana je tim povodom vanredna konferencija za medije, a prvi se novinarima obratio predsjednik nacionalnog saveza Nebojša Čović, koji je istakao da su razgovori sa Pešićem trajali određeno vrijeme i da su se odužili, ali da mu je veliko zadovoljstvo što su uspjeli da se dogovore o nastavku saradnje.

"Jako je važno za nas kao košarkašku naciju da obezbijedimo kontinuitet svega što je rađeno nekoliko godina unazad. To je bila želja i nacije i igrača, što će olakšati sve dalje korake. Preostaje nam da zajedničkim snagama radimo. Očekujemo veliku podršku klubova, u smislu svega onoga što treba da prođemo do Еvropskog prvenstva. Svi računaju da je to već završeno, ali imamo kvalifikacije. To treba da prođemo i potrebno nam je razumijevanje klubova", rekao je Čović i zahvalio Pešiću na razumijevanju i na povjerenju.

Pešić: Nikad ne reci nikad

Svetislav Pešić je zahvalio Savezu na strpljenju i objasnio da su se razgovori odužili jer je već imao druge ciljeve, planove i obaveze.

"Uspjeli smo to na neki način da regulišemo i tu sam pred vama. Nije tu bilo nikakvih pregovora, samo razgovori. Stvarno sam mislio da sam ja svoje obaveze prema srpskoj košarci i reprezentaciji završio, ali nikad ne reci nikad. Situacija je takva da se približavaju čuveni prozori i kvalifikacije za Еvropsko prvenstvo. Već smo imali jedan prozor u februaru, to smo nekako prošli, uspjeli smo da se skupimo, da napravimo ekipu. Pobijedili smo obje utakmice, ali ništa nije završeno jer imamo još četiri utakmice", istakao je Pešić.

Rekao je da se nada da je ispunio želju igrača, Saveza i javnosti, ali da će jednog dana neko drugi morati da nastavi kontinuitet.

Kolika je izlaznost na izbore do 11 časova u Fojnici, Kiseljaku, Kreševu i Konjicu

Kolika je izlaznost na izbore do 11 časova u Fojnici, Kiseljaku, Kreševu i Konjicu

"To što se govori govorilo se i ranije, a govori se i danas. Trener je u godinama, ali još je strast prema košarci i navika duboko u meni. I to je jedan od razloga što smo ušli u razgovore i napravili sporazum, nadam se na zadovoljstvo ljudi u Savezu i košarke. Predstoji nam rad", naglasio je Pešić.

Svetislav Pešić je 2021. godine postao selektor Srbije. Sa reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2023. i bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine.

Jedan od najvećih sportista svih vremena otkrio da umire: ''Ostalo mi je još 2-4 godine''

Jedan od najvećih sportista svih vremena otkrio da umire: ''Ostalo mi je još 2-4 godine''

Trofejni stručnjak bio je i selektor nacionalnog tima Jugoslavije u periodu od 2001. do 2002. godine, kada je sa "plavima" osvojio Еvrobasket u Turskoj i šampionat svijeta u Indijanapolisu.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije će odigrati u gostima protiv Danske 21. novembra u trećem kolu kvalifikacija za Еvropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Poljskoj, Letoniji, Finskoj i na Kipru.

Pratite nas i putem Vibera