Beograd

Sastanci u sklopu Svesrpskog sabora: KLS proširuje saradnju sa KSRS

  • Izvor: ATV
  • 10.06.2024. 12:11

Delegacija Košarkaškog saveza Republike Srpske, je u sklopu Svesrpskog sabora, bila gost ministra sporta Srbije Zorana Gajića i sportskih saveza Srbije.

Susret je započeo obilaskom izgradnje Nacionalnog stadiona u Surčinu, planiranog kapaciteta 52.000 mjesta, u okviru čijeg kompleksa će biti izgrađeni tržni centar i fudbalska akademija. Takođe, na istom lokalitetu se grade i velelepne hale za ЕKSPO 2027.

Uslijedio je obilazak multifunkcionalne dvorane Zavoda za sport i medicinu sporta RS u Košutnjaku, gdje je predstavljen najmoderniji sportski objekat u regionu.

Delegacija KSRS je imala priliku da pogleda trening i pozdravi svjetske šampionke u odbojci - žensku selekciju Srbije.

Nakon obilaska održana je i panel diskusija ministara, sportista i sportskih saveza Republike Srpske i Srbije na kojem su vođeni razgovori o dosadašnjoj i budućoj saradnji.

Predsjednik KSRS Aleksandar Đurđević se obratio prisutnima u ime Saveza i govorio o saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, nakon čega su uslijedili i razgovori sa delegacijom KSS koju su, između ostalih, činili generalni sekretar Zlatko Bolić i potpredsjednik Milenko Tepić.

Košarkaška liga Srbije na poseban način povezana je sa Košarkaškim savezom Republike Srpske preko dvije decenije.

To se najviše ogledalo kroz održavanje manifestacije pod nazivom "Košarkaški sabor", koja je više od 20 godina organizovana u gradovima Republike Srpske, a u kojoj su prijateljske utakmice odigravale muške i ženske reprezentacije KLS-a i selekcije Srpske.

Poslije Svesrpskog sabora, koji je ovog vikenda upriličen u Beogradu, ta saradnja biće dodatno unapređena na više nivoa. To su nedvosmisleno na sastanku potvrdili direktor KLS Aleksandar Grujin i predsjednik KSRS Aleksandar Đurđević:

"Prije svega, želim da naglasim da sa Košarkaškom ligom Srbije imamo odličnu, intenzivnu komunikaciju, ali i veliku podršku svih ovih godina na čemu smo veoma zahvalni", rekao je prvi čovek KSRS i dodao:

"Manifestacija koja je tradicionalno održavana i prijateljske utakmice koje su odigravane u velikoj mjeri učvrstile su naše odnose, a zajednički smo na taj način promovisali pozitivne vrijednosti u sportu, košarku kao sport širom Republike Srpske, ali i naše zajedništvo što je možda još važnije".

O budućoj saradnji Đurđević je istakao:

"To će se prije svega odnositi na pomoć koju ćemo dobiti u stručnom usavršavanju naših sudija i trenera. Upravo u tom cilju, za početak, KLS će pokriti sve troškove za naših šestoro najperspektivnijih sudija koji će učestvovati na edukativnom kampu u Ivanjici u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije. Osim u unapređenju struke, dobićemo podršku i za neke konkretne stvari iz pozitivne prakse koju KLS već primjenjuje, a to su instant riplej sistemi, elektronski zapisnici.... Pomoć će dakle biti i finansijske prirode, imaćemo značajan oslonac i zbog svega toga veoma smo zahvalni rukovodstvu Košarkaške lige Srbije", konstatovao je Đurđević.

Direktor KLS Aleksandar Grujin istakao je da tradicija u odnosima koja je stvorena predstavlja pravo bogatstvo.

"Učinićemo sve što je u našoj moći da kontinuirano pomažemo i podržavamo našu braću preko Drine. Nesebično ćemo dijeliti znanja i iskustva i na svaki način truditi se da damo doprinos u podizanju kvaliteta organizacije Košarkaškog saveza Republike Srpske. Ovo je samo još jedan korak u cilju našeg zbližavanja i još prisnije međusobne saradnje", zaključio je Grujin.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.