Košarkaš

Simanić: Značila mi je podrška iz Srpske, u Igokei se osjećam kao kod kuće

  • Izvor: SRNA
  • 05.10.2024. 10:16

Košarkaš Igokee Boriša Simanić rekao je za Srnu da mu je nakon povrede prošle godine na Svjetskom prvenstvu, kada je nastupao za reprezentaciju Srbije, mnogo značila podrška navijača iz Republike Srpske ali i saigrača, te naveo da nije očekivao da će ovako brzo da se vrati na teren s obzirom da mu je neposredno nakon povrede palo samopouzdanje.

"Ta podrška mi je mnogo pomogla. Prvih nekoliko dana nisam imao telefon kod sebe. Doktor mi je prenosio da su igrači uz mene i da ne brinem. Kada sam vidio poruke, poslao sam im da sam dobro da bi mogli opuštenije igrati i da ne razmišljaju mnogo", rekao je Simanić u podkastu SRNЕ.

On kaže da povreda u Manili na Filipinima, na utakmici sa Južnim Sudanom, nije djelovala opasno dok je boravio na terenu, te da nije očekivao da će mu nakon tog meča biti odstranjen bubreg.

"Djelovalo je kao svaka druga povreda. Osjetio sam snažan bol, međutim nisam slutio. Mislio sam da su rebra, da je nešto drugo. Savio sam se, ispravio sam se, vidio sam da ne prolazi, tražio izmjenu i tako smo poslije shvatili. Počeo je da prolazi bol, međutim kad sam otišao u svlačionicu sve mi je bilo jasno", rekao je Simanić.

Simanić je naglasio da mu je bilo važno vratiti se na teren i pokazati sebi i drugima da je spreman za nastavak karijere, te podsjetio na poziv Igokee, s kojom je već zabilježio tri pobjede u nizu u ABA i Ligi šampiona.

"Odlično se osjećam. Iskreno, nisam očekivao da ću ovako brzo da se vratim u formu. Mislio sam da će to dosta duže da traje, da ću biti nesiguran, da neću imati samopouzdanja. Međutim, sigurno da mi je u tome pomogla Igokea. Dali su mi prostora, bodrili me, vratili mi samopouzdanje, tako da ide sve kako treba", rekao je Simanić.

Govoreći o pozivu iz Laktaša, što mu je prvi profesionalni angažman nakon povrede u avgustu prošle godine, Simanić je u podkastu Srne ispričao da je uslijedio u pravom trenutku jer je nakon loših vijesti i višemjesečnog odsustva sa terena, brzo ušao u formu i bilo je potrebno da što prije izađe pod obruč i vrati samopouzdanje.

"Teško je bilo. Poslije dugo vremena nisam ništa radio, nisam smio da trčim. Bilo je stvarno teško prva dva, tri mjeseca. Uglavnom smo radili u teretani. Poslije sam se priključio pripremama reprezentacije. Oni su otišli na Olimpijadu. Sada se osjećam odlično. Sada sam u punoj kondiciji", kaže Simanić.

Ističe da mu je bilo teško gledati kako njegovi saigrači iz reprezentacije Srbije, bez njega, putuju u Pariz na Olimpijske igre, ali se nada da će njegov san da zaigra na Olimpijadi biti ostvaren, s obzirom da ima samo 26 godina.

"Teško je bilo. Međutim, to se ove godine nije ostvarilo. Nadam se da ću za četiri godine biti pozvan i da ću ostvariti taj san", istakao je Simanić.

Govoreći o klupskom takmičenju, ističe da je bilo teško očekivati da će kao dječak, rođen u Ljuboviji, a odrastao u Bratuncu, zaigrati za najveće evropske klubove, ali i dodaje da je nastup za Crvenu Zvezdu bio ostvarenje njegovog sna.

"Kada sam imao 15 godina došla je ponuda iz Crvene zvezde, a prije toga su stizale ponude od Barselone, Real Madrida i Kahe Laboral, današnje Baskonije. Uglavnom, došla je ponuda od Zvezde, mi smo porodično navijači Zvezde i to je bilo to", istakao je Simanić.

On je naglasio da je potrebno mnogo odricanja da bi jedan sportista došao do profesionalnog ugovora i da je talenat samo početna stepenica, a u prilog navedenog govori i činjenica da je naš sagovornik nastupao za Crvenu Zvezdu, FMP, Megu, Saragosu i sada Igokeu.

"Mora da se radi, bez toga ništa, ali talenat je tu isto u nekom procentu. Prije svega rad i to je ključ do uspjeha", naveo je Simanić.

Simanić je potpisao ugovor s Igokeom ove godine na 12 mjeseci, ali naglašava da mu Laktaši i Banjaluka odgovaraju u ovom periodu.

"Čista desetka. Banjaluka je odličan grad. Kada dođeš iz Beograda ovdje, osjećaš se stvarno fantastično. Odmoriš glavu. Ovdje je sve mirno. Osjećam se kao kod kuće, ljudi su stvarno savršeni. Ne bih još nigdje išao", zaključio je Simanić. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 13:30 Tajne muzeja

    '' Tajne muzeja

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.