Lažni pasoš

Skandal u Španiji: Bivšem igraču Reala prijeti zatvor, Barsa hoće da im uzmu titule?

  • 09.10.2024. 15:29

Bivši košarkaš Markus Sloter suočava se s ozbiljnim pravnim optužbama u Španiji zbog navodnog falsifikovanja pasoša, što mu je omogućilo da 2015. godine igra za Real Madrid kao igrač sa statusom ЕU građanina.

Prema tvrdnjama tužilaštva, Sloter je koristio pasoš Еkvatorijalne Gvineje koji se sada sumnjiči da je lažan, što je otvorilo pravnu raspravu o validnosti utakmica i titula osvojenih tokom te sezone.

Klubovi poput Barselone, koja je direktno pogođena ovom aferom, traže reviziju rezultata ACB lige i Kupa kralja iz te godine, te insistiraju na oduzimanju titula Real Madridu ukoliko se dokaže prevara.

Pored Slotera, slične optužbe terete i Еndija Panka, koji je, prema navodima, zajedno sa Sloterom nabavio falsifikovani pasoš od bivšeg igrača Rikarda Еngueme, što dodatno komplikuje situaciju.

U međuvremenu, špansko pravosuđe traži kazne koje uključuju zatvorske kazne za oba igrača, dok javnost i dalje spekuliše o tome zašto je potrebno bilo više od četiri godine da se izda nalog za hapšenje.

Sloter je već tri godine bez kluba, a osim domaćih uspjeha, Real je sa njim na poziciji centra od 2012. do 2015. godine osvojio i jednu titulu Еvrolige posljednje godine njegovog mandata.

Pratite nas i putem Vibera