ABA liga

Zvezda u haosu u Podgorici bolja od Budućnosti

  • 21.10.2024. 21:44

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost rezultatom 75:73 u utakmici petog kola ABA lige u dvorani „Morača“ u Podgorici.

Ružne scene su obilježile derbi utakmicu ABA lige koja je prekinuta izlaskom sudija u posljednjoj dionici,

Na 4.14 do kraja treće dionice prvi čovjek Crvene zvezde Željko Drčelić je bio primoran da napusti halu.

Utakmica je prekinuta i u 33. minutu, navijači domaće ekipe su vrijećali člana porodice Nemanje Nedovića, prijetili su mu iz prvih redova tribina, kapiten Budućnosti Aleksa Ilić je apelovao, ali sramni povici nisu prestajali.

Nedović je na sve reagovao osmijehom, aplaudiranjem i dirigovanjem publici, a halu je ugasio trojkom za prednost od 68:65 poslije čega su sudije otišle u svlačionicu i prekinule duel.

Uslijedio je i odlazak u svlačionicu igrača Crvene zvezde poslije čega je nastavak utakmice stavljen pod znak pitanja, ali su se poslije duže pauze akteri vratili na parket pošto je ispražnjen dio tribina.

Zvezda je u posljednji minut ušla sa dva poena manjka, ali je Nedović novom trojkom donio prednost na koji je reagovao Mekinli Rajt, osmim uzastopnim poenom na 32 sekunde do kraja.

Vođstvo Zvezdi vratio je Teodosić koji je pogodio dva slobodna bacanja, a nakon toga domaćini nisu realizovali napad za pobjedu.

Pratite nas i putem Vibera