Kandidat SNSD-a za načelnika

Bašević: Prioritet - stabilizacija i ubrzani razvoj opštine Sokolac

  • 23.09.2024. 09:20

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Sokolac Strahinja Bašević izjavio je da je cilj stabilizovati ovu opštinu i povesti u ubrzani razvoj, te naglasio da je siguran da građani razumiju da to može biti ostvareno sa SNSD-om kao najjačom političkom snagom u Republici Srpskoj.

Bašević je naveo da građani Sokoca već duže od decenije svjedoče stagnaciji ove opštine kojoj su neophodne promjene i pobjeda politike SNSD-a koja će joj donijeti stabilnost i vidljiv razvoj.

"Građani svjedoče stagnaciji opštine u svim segmentima i neodgovornoj politici koja nije ništa drugo do presipanje iz šupljeg u prazno, a koja je Sokolac zakovala na dno liste najvećih dužnika i lokalnih zajednica koje ne mogu samostalno da obezbijede ni najosnovnije funkcionisanje", rekao je Bašević Srni.

On je ocijenio da se takav trend mora zaustaviti, a opština Sokolac stabilizovati, dodajući da to ne mogu da učine oni koji su je doveli u nezavidan položaj kakav nikada nije imala.

"SNSD i ja ne hranimo narod slatkorječivim pričama i obećanjima koja su neostvariva, već želimo da odgovornim ponašanjem i radom uz podršku institucija Republike Srpske oživimo opštinu Sokolac koja je već duže vrijeme u svojevrsnoj finansijskoj komi i nemoćna da izvršava svoje obaveze, zbog čega ispašta veliki broj građana, čije su plate neredovne ili ih uopšte nema, koji ne mogu ovjeriti zdravstvene knjižice i još štošta", naglasio je Bašević.

On je izrazio uvjerenje da građani Sokoca odlično razumiju šta je to na šta mogu računati sa njim kao novim načelnikom i SNSD-om kao najjačom političkom snagom, te shvataju da je upravo tu energija koja ovu opštinu može izvući iz opšte klonulosti i povesti u ubrzani razvoj.

"Da je tako pokazaće i večerašnji predizborni skup SNSD-a u Sokocu sa kojeg će otići jasna slika i poruka da su naše politike i program prihvaćeni u narodu i da građani znaju da je pobjeda SNSD-a pobjeda za njihov bolji život, za Sokolac i za Republiku Srpsku", poručio je Bašević.

On je istakao da Sokolac i njegovi građani nemaju vremena za još četiri godine iščekivanja da se ostvare prazna obećanja, što je, kako kaže, više nego dovoljan razlog da se opredijele za promjene.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Serija: Mućke (12+) (R)

    ''Serija: Mućke (12+) (R)

  • 12:30 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada