Kandidat za odbornika

Batar: Zašto je zapostavljena sportska infrastruktura u banjalučkim selima?

  • Izvor: ATV
  • 01.10.2024. 16:17

Dragomir Batar, kandidat za odbornika u Skupštini grada Banja Luka sa liste SNSD - Milorad Dodik, istakao je značaj ulaganja u sportsku infrastrukturu u protekle četiri godine, ali i ukazao na ozbiljan nedostatak istih u ruralnim područjima.

"Iako je Banja Luka u prethodnom periodu dobila nove sportske objekte i terene, a mnogi postojeći su renovirani, moramo postaviti pitanje zašto je sportska infrastruktura u selima koja gravitiraju Banjaluci zapostavljena", naglasio je Batar te dodao:

"Da li to znači da djeca, omladina i stariji rekreativci u ruralnim područjima zaslužuju manje pažnje, ili da im nije potrebno bavljenje sportom i rekreacijom?", kazao je Batar.

Batar je istakao da je bavljenje sportom od suštinskog značaja za fizičko i mentalno zdravlje svih građana, bez obzira na to gdje žive. "Sela nisu imala priliku da dobiju nove sportske terene niti da obnove postojeće. Ovo je nedopustivo, jer je važno da svi građani Banjaluke, bilo da žive u gradu ili na selu, imaju jednake uslove za sport i rekreaciju."

Kao kandidat na izborima sa liste SNSD - Milorad Dodik, Batar je poručio da će se snažno zalagati za ravnopravnu raspodjelu sredstava i ulaganje u sportsku infrastrukturu u ruralnim područjima.

Pratite nas i putem Vibera