Kandidat SNSD za načelnika opštine Pale

Damjan Škipina poklonio najstarijim sugrađanima šahovsku tablu i figure na šetalištu u Palama

  • Izvor: SRNA
  • 02.10.2024. 16:42

Kandidat SNSD za načelnika opštine Pale Damjan Škipina poklonio je svojim najstarijim sugrađanima šahovsku tablu, koja je iscrtana na paljanskom šetalištu, i šahovske figure, izrazivši na taj način mali znak pažnje i poštovanja prema najstarijoj populaciji.

To je moj skromni doprinos našim penzionerima sa željom da budu zdravi i svoje penzionerske dane provode na našem poznatom šetalištu, paljanskoj promenadi, u međusobnom druženju i zabavi uz šah – istakao je Škipina u izjavi za Srnu, dodavši da vjeruje da će sve generacije uživati u ovoj igri s obzirom da ima dosta ljubitelja šaha među Paljanima.

Škipina je naglasio da će kao budući načelnik opštine Pale posebnu pažnju posvetiti najstarijoj populaciji i nastojati da im pomogne da penzionerske dane provode što bezbrižnije, a prvi korak je da se za ovu populaciju obezbijede besplatni pregledi u zdravstvenim ustanovama i subvencionisanje banjskog liječenja.

On je ukazao da je najstarija populacija u Palama nepravedno zapostavljena u prethodnom periodu i zato će se potruditi da po preuzimanju načelničkog mandata, po ugledu na druge opštine iz okruženja, omogući penzionerima besplatne preglede u paljanskom Domu zdravlja i Bolnici “Srbija”.

Škipina je najavio da će opština subvencionisati sa 50 odsto boravak u banjama u Republici Srpskoj penzionerima koji imaju potrebu za banjskim liječenjem.

Predsjednik Udruženja penzionera opštine Pale Nenad Kusmuk izrazio je posebnu zahvalnost Škipini na obećanoj pomoći u vidu subvencionisanja boravka u banjama i besplatnim pregledima, ističući da će to mnogo značiti penzionerima.

On je naglasio da ukoliko Udruženje penzionera bude dobilo status udruženje od javnog interesa to će u značajnoj mjeri olakšati njihov rad, a što će osjetiti i 5.000 penzionera, koliko ih ima na području opštine Pale.

Kusmuk je zahvalio i na poklonjenoj šahovskoj tabli, navodeći da je to jedan od načina da penzioneri budu na svježem vazduhu, da se druže i uz zanimljivu šahovsku igru provode slobodno vrijeme, a posebno će značiti penzionerima koji žive sami.

Predsjednik Omladinskog šahovskog kluba “Gambit” Pale Boris Popić pozdravio je inicijativu Škipine da se postavi šahovska tabla na šetalištu, jer će na taj način oživjeti šah kao igra.

– Ova tabla namijenjena je za stariju populaciju, ali i mi ćemo kao klub nastojati da aktivno uključimo djecu i mlade s ciljem promocije šaha na otvorenom, naročito u ljetnom periodu. Takođe, organizovaćemo i turnire na otvorenom i kroz školu šaha što više djece uključiti u ovu lijepe i zanimljivu igru kako bi što manje vremena provodili ispred računara i uz mobilne telefone – istakao je Popić. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)