Predsjednik SNSD-a

Dodik: Jedinstvo srpskih partija u Srebrenici garantuje pobjedu Miloša Vučića

  • Izvor: SRNA
  • 23.09.2024. 18:48

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je danas da je važno da je u Srebrenici postignuto jedinstvo srpskih političkih partija o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine Miloša Vučića i da ta podrška garantuje njegovu izbornu pobjedu.

Dodik je na predizbornoj tribini u Srebrenici istakao da je srpsko jedinstvo najvažnije i da se mora biti patriota, jer bez toga nema slobode srpskom narodu i Republike Srpske.

On je rekao da vjeruje u pobjedu Vučića i odborničke liste SNSD-a, koja će biti dio skupštinske većine i omogućiti realizaciju projekata u Srebrenici za koje će Vlada Republike Srpske obezbijediti više od 10 miliona KM.

Dajući punu podršku Vučiću, Dodik je rekao da se zalaže za mir i da će Srbi živjeti ovdje zajedno sa Bošnjacima ako su za mir, jer Srbi nisu protiv njih ako ne rade protiv Republike Srpske.

On je rekao da je Republika Srpska izložena stalnim pritiscima, a da neke zapadne sile žele da Srebrenicu okaljaju do besmisla ne postavljajući pitanje zašto ne odgovaraju i Bošnjaci koji počinili zločine nad Srbima, a ne samo Srbi, jer su zločini bili na obje strane.

Građane je pozvao da izađu na izbore i daju glas zajedničkom srpskom kandidatu za načelnika Srebrenice Milošu Vučiću i listi SNSD-a, naglasivši da podrška građana na izborima i njemu daje snagu da se bori za očuvanje Republike Srpske i njene imovine.

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković zahvalio je na sabornosti srpskih stranaka oko prijedloga zajedničkog kandidata za načelnika opštine Srebrenica koju smatra da sinonimom opstanka i bitisanja Srba.

Obećao je podršku Vučiću, čija će pobjeda, kako je rekao, omogućiti izgradnju savremenog rehabilitacionog centra u Srebrenici za srednje Podrinje.

Ljekar iz Srbije Danica Grujičić podržala je danas izgradnju rehabilitacionog centra u Srebrenici, te ocijenila da to treba da bude projekat prekogranične saradnje koji treba da bude finansiran iz više izvora.

Kandidat za načelnika Srebrenice Miloš Vučić pozvao je građane da izađu na izbore i daju podršku njemu i listi SNSD-a.

Najavio je da, ako bude izabran za načelnik, predstoje brojni projekti koje namjerava realizovati uz podršku skupštinske većine i rukovodstva Republike Srpske, ali i Srbije.

Na tribini je predstavljena kandidatska lista za Skupštinu opštine Srebrenica čiji je nosilac predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Radomir Pavlović.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: