Banjaluka

Dodik: Na Laušu će biti izgrađen vrtić za 500 djece

  • Izvor: SRNA
  • 03.10.2024. 22:27

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je Srni da će u banjalučkom naselju Lauš biti izgrađen vrtić za 500 djece, te istakao da u ovom naselju dok je SNSD držao vlast u gradu izgrađeno mnogo toga, a u protekle četiri godine gotovo ništa.

Dodik je, nakon predizborne tribine SNSD-a na Laušu, rekao da će to biti jedan od pet vrtića koji će biti izgrađeni u Banjaluci.

On je naveo da će 1. januara iduće godine novac za izgradnju vrtića biti na računu, tako da se tome može odmah pristupiti.

"Djeca sa Lauša, njih 500 koja sada čekaju na smještaj u vrtiće, biće smještena u vrtić u narednih godinu i po do dvije, koliko je potrebno za njegovu izgradnju", rekao je Dodik.

On je istakao da je večerašnja tribina na Laušu dokazala da će kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot pobijediti na lokalnim izborima u Banjaluci, te da je SNSD vratio povjerenje naroda.

"Period kada je SNSD držao vlast u gradu ovdje je izgrađeno mnogo objekata, a sada u zadnje četiri godine gotovo ništa", rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot rekao je da je Banjaluku potrebno vratiti na put razvoja.

"Kao i u svim ostalim mjesnim zajednicama i na Laušu je u protekle četiri godine sve stalo. Čvrstog smo opredjeljenja da nastavimo da gradimo, stvaramo, otvaramo nove vrtiće, škole i vratimo Banjaluku na put razvoja i prosperiteta", istakao je Šobot.

Pratite nas i putem Vibera