Doboj

Jošić: Podnesena krivična prijava zbog neovlaštenog fotografisanja

  • 23.09.2024. 12:56

Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Doboj podnio je krivičnu prijavu protiv NN lica zbog neovlaštenog fotografisanja prema Članu 156 i povrede prava na udruživanje i političko organizovanje Član 163 Krivičnog zakona Republike Srpske.

Krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju podnio je zamjenik predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Danijel Jošić preko punomoćnika dobojskog advokata Dragana Đukića.

Jošić je izjavio za Srnu da je Centralna izborna komisija BiH pokrenula postupak protiv dobojskog SNSD-a zbog kršenja Izbornog zakona BiH, odnosno preuranjene izborne kampanje.

- Centralnoj izbornoj komisiji BiH dostavili smo sve dokaze i saglasnosti da se radilo o zakupljenom - zatvorenom prostoru za javnost iz kojih je jasno vidljivo da nije došlo do preuranjene izborne kampanje - naveo je Jošić.

On je pojasnio da je krivična prijava podnesena zbog neovlaštenog fotografisanja navedenog prostora, koji je u tom momentu bio u fazi pripreme za javnu tribinu u organizaciji dobojskog SNSD-a.

- Osoba koja je izvršila krivično djelo neovlašteno fotografisanje prouzrokovala je postupak protiv SNSD-a Doboj pred Centralnom izbornom komisijom BiH i nanijela joj štetu - izjavio je Jošić.

Advokat Dragan Đukić je rekao za da je "Gradski odbor SNSD-a Doboj podnio krivičnu prijavu iz očitog razloga, jer je nepoznati počinilac neovlašteno fotografisao zakupljeni - zatvoreni prostor za javnost, a što je vidljivo na Fejsbuk profilu Miroslava Borojevića Belog.

- Borojević će morati objasniti dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu kako je došao do predmetnog snimka, odnosno fotografije, te ko je od lica učestvovao u protivpravnom djelu neovlašteno fotografisanje - izjavio je advokat Đukić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska