Istočni Stari Grad

Jovičić: Prioritet izrada socijalne karte domicilnog stanovništva

  • Izvor: SRNA
  • 01.10.2024. 09:30

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočni Stari Grad Miljan Jovičić rekao je da je uvjeren da će u ovoj lokalnoj zajednici doći do promjena i da će, u saradnji sa Vladom Republike Srpske i republičkim institucijama, konačno biti stvoreni uslovi za dostojan život stanovnika ove opštine.

Jovičić je izjavio da će kao budući načelnik opštine prvenstveno raditi na izradi socijalne karte domicilnog stanovništva koja bi trebalo da identifikuje socijalno najugroženije porodice koje će biti prioritet u planiranju socijalnih mjera.

"S obzirom da je ovo poljoprivredni kraj, tu prije svega mislim na ravnopravnu podjelu poljoprivrednih podsticaja, što do sada nije bio slučaj. Dosadašnja praksa je bila da se podsticaj dijeli ljudima bliskim aktuelnom načelniku Boji Gašanoviću, nerijetko i ljudima koji nisu sa područja naše opštine i ne posjeduju poljoprivredna dobra na ovoj teritoriji", naglasio je Jovičić za Srnu.

Takođe, dodao je on, podsticaj je dijeljen bez ikakve dalje kontrole i povratne informacije u šta je investiran.

"Cilj SNSD-a, partije koja me je kandidovala za poziciju načelnika opštine, jeste da razvijemo opštinu Istočni Stari Grad i da na sve moguće načine spriječimo negativan trend odliva stanovništva, pogotovo mlađe populacije, a što je usko vezano i za socijalnu kartu", rekao je Jovičić.

On je dodao da će socijalna karta jasno pokazati status stanovništva i njihove potrebe, prije svega, u pogledu zapošljavanja.

"Moramo stvoriti uslove da barem jedan član iz socijalno ugroženih porodica dobije posao, a ne da iz drugih opština dolaze i rade u Istočnom Starom Gradu", poručio je Jovičić.

On je naglasio da je cilj SNSD i njega kao kandidata da ova stranka uzme vlast u Istočnom Starom Gradu da bi se uspostavio kontinuitet između republičke i lokalne vlasti na dobrobit ljudi koji žive u ovoj lokalnoj zajednici, kao i njenog razvoja.

Jovičić je rekao da vjeruje da će dobiti povjerenje svojih sugrađana kako bi u naredne četiri godine zajedno radili na razvoju Istočnog Starog Grada, koji godinama stagnira i ne prati trendove opština koje su u sastavu grada Istočno Sarajevo. 

Pratite nas i putem Vibera