Lokalni izbori

Kerić: Poboljšaćemo kvalitet života u Tesliću, neophodna bolja saradnja sa institucijama Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 01.10.2024. 09:19

U Tesliću je neophodno završiti projekat vodosnabdijevanja i to je prvi infrastrukturni projekat koji će završiti nova vlast u ovoj lokalnoj zajednici, rekao je Srni kandidat SNSD-a za načelnika opštine Nedeljko Kerić, te istakao da je potrebna bolja saradnja sa republičkim institucijama, što je odbijala aktuelna vlast u Tesliću koju predvodi SDS.

"Mislim da je bila slaba komunikacija sa institucijama Republike Srpske. To nam je prva obaveza. Bez Vlade Republike Srpske mi ne možemo ni započeti ni završiti velike infrastrukturne projekte koje će poboljšati kvalitet života u Tesliću", rekao je Kerić.

On navodi da je potrebno zaustaviti takozvanu betonizaciju, odnosno neplansku izgradnju stambenih objekata u Tesliću.

"Osim toga, radićemo na rekonstrukciji i izgradnji putne mreže. Moramo i povećati efikasnost rada opštinske administracije. Potrebno je izjednačiti cijene privatnih i javnih vrtića, da bi svi imali iste uslove", istakao je Kerić.

Kaže da je potrebno urediti šetališta i završiti projekat zaštite od poplava, te jačanja obale rijeke Usore.

On je ocijenio da SNSD vodi korektnu kampanju u kojoj predlaže rješenja i postavlja ciljeve, te ističe da su se politički protivnici odlučili za drugačiji, i kako je naveo, destruktivni pristup od kojeg građani nemaju koristi.

Pratite nas i putem Vibera