Šekovići

Lazić: Završićemo započete projekte

  • Izvor: SRNA
  • 01.10.2024. 09:47

Kandidat SNSD-a za načelnika Šekovića Miladin Lazić izjavio je da vjeruje u izbornu pobjedu s obzirom na urađene i započete projekte, istakavši da je kompletna strategija razvoja zasnovana na ruralnom turizmu i poljoprivredi.

Lazić je rekao Srni da su poznati srednjovjekovni manastiri Lovnica i Papraća veliki turistički potencijali Šekovića.

On je objasnio da je na visoravni Bišina u opštinskom vlasništvu 130 hektara poljoprivrednog zemljišta namijenjenih za izgradnju vikendica za zainteresovane investitore.

Do tog mjesta je, kaže, asfaltirano oko 5,5 do šest kilometra, a ostala tri će asfaltirati u narednom periodu.

Ako dobije povjerenje građana, Lazić je poručio da će opravdati povjerenje i završiti započete projekte.

"Naš cilj je dugoročan, jer gasovod prolazi kroz Šekoviće i želja nam je da u Tišči napravimo industrijsku zonu i obezbijedimo radna mjesta ako građani iskažu želju da rade, jer za sada je problem obezbijediti radnu snagu", rekao je Lazić.

Kako je rekao, dosadašnji kapitalni projekti urađeni su uz podršku Vlade Republike Srpske i njenih institucija, posebno u proteklih šest mjeseci.

"U mjesnim zajednicama izgradili smo, ili učestvovali u izgradnji pet-šest vodovoda. U mjesnoj zajednici Papraća u selu Bijela Zemlja počeli smo izgradnju vodovoda za šta je izdvojeno 190.000 KM, što je podržao predsjednik Republike Milorad Dodik", rekao je Lazić Srni.

On je naveo da je u toku izgradnja spomen-obilježja u mjesnoj zajednici Tišča vrijednosti 100.000 KM, za šta je predsjednik Republike Milorad Dodik obezbijedio 60.000 KM, Ministarstvo za boračka pitanja 24.000 KM, a ostala sredstva izdvojiće opština Šekovići.

Lazić je naglasio da je u ovoj godini više od tri miliona KM ukupnih investicija uloženo u poljoprivredu i preradu mesa, kao i da je vrijednost podrške resornog ministarstva za kapitalne investicije veća od 600.000 KM.

Ukazao je da investicioni ciklus ne bi trebalo da se zaustavi, navodeći da je najviše ulagano u putnu infrastrukturu. “Više od 24 kilometra puteva je urađeno ili će biti završeno u narednom periodu”, dodao je Lazić.

Prema njegovim riječima, fokus rada je i na mini preduzetništvu do 20 radnih mjesta iz raznih oblasti.

On je napomenuo je da su rekorderi u Republici Srpskoj po novčanim izdvajanjima za novorođenčad, pojasnivši da se za prvo rođeno dijete izdvaja 1.200 KM, drugo 1.800 i za treće i svako naredno 2.400 KM.

"Nastavićemo izdvajanja za stipendije, prevoz učenika, davanja socijalnim kategorijama, penzionerima, boračkim kategorijama, građanima kojima je potrebna materijalna pomoć", dodao je Lazić.

On je napomenuo da su u proteklom periodu renovirali obdanište, za šta je izdvojeno više od 130.000 KM, te srednju školu u iznosu većem od 300.000 KM.

Naveo je i da je istorijski momenat za Šekoviće izgradnja bazena, u koji je investirano 700.000 KM iz opštinskih sredstava, kao i da je prošle godine napravljena prva privatna stambena zgrada, a u izgradnji je još jedna zgrada privatnog investitora.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 13:15 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.