Rogatica

Prelić: Nastaviti sa pozitivnim politikama SNSD-a

  • Izvor: SRNA
  • 30.09.2024. 09:52

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Rogatica Ninoslav Prelić rekao je Srni da je u planu rogatičkog SNSD-a da u naredne četiri godine nastave sa pozitivnim politikama u ovoj lokalnoj zajednici, kao što su radili i u prethodne četiri godine, realizujući više bitnih infrastrukturnih projekata, podržavajući pronatalitetnu politiku i mlade, kao i svakog građanina.

"Stvaraćemo uslove za investicije čime ćemo dodatno smanjiti procenat nezaposlenosti i dati priliku ljudima koji su stekli obrazovanje, bili stipendisti opštine, da stečeno znanje primijene ovdje i ostvare veću uključenost u rad zajednice", naglasio je Prelić.

On je istakao da je potrebno usmjeriti subvencije u sektore povrtarstva, stočarstva i voćarstva u ovoj lokalnoj zajednici, od starina poznatoj po proizvodnji poznatog rogatičkog krompira, kvalitetnog skorup kajmaka, po voćarstvu, kao i uzgoju rasnih grla goveda i konja.

"Već smo ušli u pripremu projekta za finalni proizvod od krompira, kao i dogovor sa proizvođačima mlijeka za subvencioniranje po litru proizvedenog mlijeka, što će donijeti daleko veću dobit proizvođačima, ali i lokalnoj zajednici u cjelini", najavio je Prelić.

On je rekao da će SNSD Rogatica nastaviti ustaljene politike podrške pronatalitetnoj politici, stipendiranju mladih, te dodao da opština Rogatica izdvaja sredstva za podršku parovima koji se bore sa sterilitetom i da se svako novorođenče daruje sa 1.500 KM.

Prelić je izrazio zadovoljstvo što je SNSD-a Rogatica dobio obećanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će u realizaciji započetih i planiranih projekata za Rogaticu imati njegovu podršku.

On je naglasio da Rogatica kao manja opština razumije potrebe većih opština i gradova u Srpskoj, ali i očekuje podršku viših nivoa vlasti, koju su i do sada imali.

"Važna nam je i podrška građana Rogatice. Kao tim koji izlazi sa rezultatima, sigurni smo da ćemo dobiti veću podrška građana da nastavimo sa sprovođenjem politika SNSD-a u Rogatici. To potvrđuje i rad naših članova na terenu, u svim mjesnim zajednicama", poručio je Prelić.

On je istakao da SNSD listu kandidata za odbornike u Skupštini opštine Rogatica sa iskusnim privrednikom Mladenom Lakićem na čelu, uglavnom čine mladi obrazovani ljudi, među kojima je veliki broj žena koje imaju i imaće važno mjesto u funkcionisanju ove lokalne zajednice.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Serija: Mućke (12+) (R)

    ''Serija: Mućke (12+) (R)

  • 12:30 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 12:55 Еnergo klub (R)

    Еnergo klub (R)

  • 13:25 Manastiri (R)

    'Manastiri (R)

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.