Kandidat za gradonačelnika Banjaluke

Šobot: Postoje stvari sa kojima se slažem u Banjaluci, ali nedostaju kapitalne stvari

  • Izvor: ATV
  • 02.10.2024. 20:52

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot kaže u emisiji "Imate riječ" da je bilo dobrih stvari u Banjaluci u posljednje četiri godine, ali da su nedostajale kapitalne stvari poput vrtića i škola koje su zapuštene jer se bavilo estetikom.

"Nema čovjeka bez grijeha i dobrog djela. Sigurno da je bilo nekih dobrih stvari. Politika besplatnih udžbenika je lijepa stvar, ali je i tu je u značajnoj mjeri učestvovala Vlada Republike Srpske. Šetalište pored Vrbasa je divna stvar, ali bih volio da postoji kolektor kao kapitalna investicija, pa bi to šetalište imalo daleko više smisla. Naravno, moramo znati i koliko je to šetalište koštalo. Postoje stvari sa kojima se slažem, sa onim što se ne slažem su krupne kapitalne stvari kao što je izgradnja vrtića, škola, rješavanje saobraćajnog kolapsa, vodosnabdijevanje da ne spominjem. To su stvari koje smo zapustili baveći se estetikom", kaže Šobot.

On ističe da je kampanja bila relativno korektna i da je svojim primjerom dao obrazac ponašanja koji je bio pristojan i korektan. Šta misli o protivkandidatima, Šobot kaže:

"Trenutni gradonačelnik je imao četiri godine da uradi neke stvari u Banjaluci. Ne bavim se drugima, imam stav da to što neko ne valja ne znači da sam ja dobar. Nisam se bavio na takav način protivkandidatima. Trudio sam se da prezentujem sebe i neke stvari koje želim ja da uradim. Gospodin Stanivuković je imao svoju kampanju na način da je promovisao ono što je on radio i ono što je on. Građani će procijeniti je li to adekvatno. Mislim da imamo različite životne pozicije i tu se razmimoilazimo, kako u političkim stavovima, ali tako i u životnim. Što se tiče gospođe Trivić, dijelimo poziciju obrazovanih ljudi, ali imamo dijametralno različite političke stavove po pitanju nekih stvari. Isto tako imamo neke slične stvari u programu za Banjaluku u naredne četiri godine. Tu se preklapamo oko zdravorazumskih rješenja koja mislim da su najbolja za Banjaluku. Gospodina Dragičevića ne poznajem, nismo imali priliku da se lično upoznamo. Jedna porodična tragedija koja se desila, koja je hipoteka nad Banjalukom i jedna stvar za koju mislim da bi svaki Banjalučanin želio da se riješi i da negdje Banjaluka nađe svoj mir po pitanju toga. Isto tako svako komentarisanje tog događaja mislim da je nekorektno s ljudske strane. Želim mu svu sreću u radu i budućnosti".

Kako ljudi gledaju na ljekare u politici. Šobot objašnjava:

"Kažu mi šta će ljekar tu. Еvo, da sam dobar elektroinženjer. I on da ode ako je dobar fali će u toj struci. Ali dolazimo do sljedećeg. Uvijek će u toj struci nedostajati neko stručan. Onda dođemo do toga da se rukovođenjem treba da bave oni koji su nestručni i oni koji nikome ne trebaju. Za mene je to van zdravog razuma. To je pogrešno razmišljanje".

Pratite nas i putem Vibera