Kandidat za gradonačelnika

Šobot: Seoski krajevi Banjaluke zaslužuju ravnopravan razvoj i ulaganja

  • 22.09.2024. 18:43

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke, Nikola Šobot, danas je nastavio svoju kampanju posjetama Stričićima, Donjim Kolima, Rekavicama, Kmećanima i Pavićima, gdje je razgovarao sa mještanima o dugogodišnjim problemima koji opterećuju život u ovim seoskim krajevima. Fokus je bio na osnovnim komunalnim problemima, poput nasipnog materijala, vodosnabdijevanja, rasvjete, asfaltiranja puteva, autibuskih stajališta i javnog prevoza, koji su i dalje neriješeni.

- Stričići su primjer kako seoski krajevi ne smiju ostati zaboravljeni. Infrastruktura ovdje nije riješena – od isključenja struje, nedostatka rasvjete, pa do kilometara neasfaltiranih puteva, iako su odluke o asfaltiranju već donijete. Potrebno je hitno reagovati i završiti radove na koje mještani čekaju godinama - poručio je Šobot.

U Donjim Kolima, glavni problemi su neprohodnost puta Bukvalek-Donja Kola i nepostojanje adekvatnih autobuskih stajališta.

- Autobuska stajališta na lokacijama ‘Dedići lokva’ i ‘Ninković brdo’ moraju biti uređena, a problem klizišta na Dugoj Ravni hitno saniran. Bez tih osnovnih infrastrukturnih intervencija, stanovnici Donjih Kola su praktično odsječeni - naglasio je Šobot.

U Rekavicama, glavni prioritet je postavljanje rasvjete u naseljima Pavlovići, Jankovići, Mišići i Plavšići, kao i asfaltiranje lokalnih puteva.

- Ove zajednice zaslužuju sigurnu infrastrukturu, jer bez rasvjete i uređenih puteva, svakodnevni život ovdje je izuzetno otežan - dodao je.

Kmećani i Pavići dijele slične izazove sa ostalim naseljima. 

- Bez odgovarajuće komunalne infrastrukture, puteva i rasvjete, ovi krajevi ne mogu napredovati. Svako naselje, bilo ono bliže ili dalje od centra, mora biti tretirano sa jednakom pažnjom i ulaganjima, jer život građana ovdje jednako je vrijedan i važan kao i u urbanim dijelovima - istakao je Šobot, osvrćući se na potrebu za ravnomjernim razvojem.

Na kraju, Šobot je zaključio: Seoski krajevi Banjaluke zaslužuju ravnopravan razvoj i ulaganja kao i svaki drugi dio grada. Moramo osigurati da svaka zajednica, bez obzira na udaljenost, dobije potrebnu pažnju i infrastrukturna rješenja. Pobijediće naša divna sela – pobijediće Banjaluka!

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: