Kandidat SNSD-a za gradonačelnika

Šobot: Svako dijete u Banjaluci mora imati mjesto u vrtiću

  • Izvor: ATV
  • 23.09.2024. 12:47

Svako dijete u gradu Banjaluka mora imati mjesto u vrtiću, rekao je Nikola Šobot, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke.

"Ono što ostaje naše opredijeljenje i imperativ jeste da grad izdvaja ista sredstava i u državnim i u privatnim vrtićima. Niko ne smije da razdvaja djecu ovog grada, i ono prema čemu ćemo ići jeste izjednačavanje subvencija prema državnim i privatnim vrtićima. Ono što će biti krucijalna stvar, jeste izgradnja novih vrtića", kaže Šobot.

Šobot ističe da su već pronašli lokacije.

"Mi smo već na tri lokacije pronašli gradsko zemljište, izradili projekat i mogli ste da vidite da su Starčevica, Lazarevo i Kočićev vijenac mjesta gdje ćemo graditi prve vrtiće i planiramo da obezbijedimo 2.000 mjesta za djecu banjalučkim u vrtićima. Banjaluka je trenutno u ozbiljnom problemu,  da roditelji izdvajaju velika sredstava za privatne vrtiće, a još veći je problem što nema mjesta u vrtićima. U posljednje četiri godine nijedan vrtić nije otvoren u Banjaluci, tako da je 2.000 mjesta imperativ", rekao je Šobot.

Šobot kaže da je bitno i formirati kadar koji bi radio u tim vrtićima.

"Koliko god je bitna izgradnja vrtića, toliko je bitno formiranje kadra. Ovih dana smo organizovali edukaciju za 100 vaspitača iz banjalučkih vrtića gdje smo ih edukovali za pružanje prve pomoći. Ja kao roditelj dvoje djece od koje jedno ide u vrtić, nisam ih morao upisati, ali je krucijalna stvar u socijalizaciji, pripremaju se za školu i druže se sa svojim vršnjacima i to je imperativ u svakom odrastanju djeteta", kaže Šobot.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.