Bijeljina

Susret veterana Garde "Panteri" sa Lazićem i Savićem

  • Izvor: SRNA
  • 28.09.2024. 14:35

U semberskom selu Čengić održan je susret veterana Garde "Panteri" sa kandidatom SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine Mikajlom Lazićem i nosiocem odborničke liste Bojanom Savićem, sinom semberskog heroja Ljubiše Savića Mauzera.

Savić je saborcima svog oca rekao da je ponosan na sve što su na čelu sa Mauzerom uradili za Republiku Srpsku i Semberiju i evocirajući uspomene istakao da je kroz odrastanje gledao kako njegov otac brine za ljude.

"Dok je bio živ uvijek je brinuo za svoj narod. To mi služi kao moralni kompas kroz život i sve što radim provlačim kroz filter `kako bi Ljubiša gledao na to`. Brat i ja smo, u tom smislu, od oca naslijedili svetu dužnost", rekao je Savić.

A sveta je dužnost, kaže, braniti svoju zemlju.

"Kada su se prije nekoliko godina intenzivirali pritisci na Republiku Srpsku, na Srbiju, na naš narod na Kosovu i Metohiji, smatrao sam da moram da dam svoj doprinos", naveo je Savić, čije je obraćanje propraćeno aplauzom.

Mikajlo Lazić je na skupu istakao da mu je posebno drago što sa Mauzerovim nasljednikom ide ka istom cilju, a to je bolja i pravednija Bijeljina, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina.

"Imam 55 godina, ostvaren sam profesionalno i porodično i došao je trenutak da uradim nešto i van ordinacije, za našu Bijeljinu i Semberiju. Kandidovao sam se za gradonačelnika da bih podržao mlade ljude poput našeg Bojana, koji su se udružili i koji imaju želju da mijenjaju budućnost na bolje", rekao je Lazić.

Prema njegovim riječima, mladi ljudi zastupaju koncept koji i sam podržava – dosta je podjela naroda.

"Premalo nas je da bismo se dijelili. Moramo biti složni i jedinstveni, jer smo tada najjači", poručio je Lazić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:20 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)