Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske

Božinović: Definisati ko su izbjeglice, a ko migranti

  • 08.03.2020. 16:27

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je da se mora definisati ko su izbjeglice, a ko migranti.

Božinović je podsjetio da je u Briselu vodio sastanak evropskih ministara i da, kada je pitanju solidarnost Grčkoj za borbu protiv migracija, nije bilo razilaženja.

- Moramo definisati taj proces, ko su izbjeglice, a ko migranti. Jedni bježe od pogibije, a drugi od loših uslova, ali to nije isto. Tim ljudima ne treba davati lažnu nadu. Njima se manipuliše i ti koji to rade su najmanji humanisti danas u svijetu. Koriste ih za razne probitke - rekao je Božinović.

On je dodao da je Evropska komisija naznačila da radi na novom paktu za migracije i azil.

Božinović je naveo da je situacija na granici Grčke i Turske poslije nekoliko dana mirnija, te da je i noć, prema posljednjim izvještajima Fronteksa, prošla mirno, prenose hrvatski mediji.

- Generalno gledajući situacija na granici nije eskalirala. Grčka se za razliku od 2015. godine vrlo oštro postavila i zabranila ulazak migrantima - pojasnio je Božinović.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Еvropske mikrodržave

    U dokumentarnom programu Еvropske mikrodržave ovaj put donosimo nešto više informacija o državi Andori.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 22:00 Serija: Nemirni (16+)

    'Srpska serija iz 2023. godine, temelji se prema romanu Marka Popovića "Jedan pogrešan korak", a režirao je Darko Nikolić

  • 23:00 Noćni program

    Noćni program