Budva: Smijenjeni načelnik Carević i predsjednik skupštine Radović

  • 11.06.2020. 15:50

Odbornici DPS-a, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan DŽaković izglasali su danas nepovjerenje predsjednicima budvanske opštine Marku Careviću i Skupštine opštine Krsti Radoviću i izabrali novo rukovodstvo.

Za vršioca dužnosti predsjednika opštine izabran je Vladimir Bulatović iz Crnogorske, a za vršioca dužnosti predsjednika Skupštine opštine Snežana Kuč iz DPS-a.

Nova odbornička većina održala je sjednicu u sali hotela Slovenska plaža nakon što im Radović nije dozvolio da uđu u salu lokalnog parlamenta, kako bi se izjasnili o inicijativama za smjenu čelnika budvanske opštine, prenodi "Pobjeda".

Predsjednik Crnogorske Anđela Ivanović je kao razlog za smjenu Carevića navela da se u njegovom radu pojavljuje niz protivzakonitosti i samovolja.

Ona je optužila Carevića da nije omogućio sprovođenje strateškog plana razvoja grada i drugih propisa.

Obrazlažući inicijativu za smjenu Radovića, odbornik DPS-a Snežana Kuč rekla je da je više puta postupao suprotno Zakonu o lokalnoj samoupravi, Statutu opštine i Poslovniku o radu Skupštine opštine.

Milica Petričević iz Socijaldemokrata navela je da Budva prethodnih godina nije bila prepoznatljiva i da je inicijativu za smjenu opštinskog rukovodstva potpisala "kako bi se gradu vratio stari sjaj".